FacebookTwitterLinkedIn

Se așteaptă, de asemenea, ca piața locală de curierat să se situeze în jurul valorii de 420 de milioane euro, în 2016, față de 370 de milioane euro, nivel estimat pentru anul anterior, conform estimărilor lui Lucian Aldescu, CEO DPD.  „Tendințele pentru 2016 vor fi trasate tot de comerțul electronic, care își va menține ritmul de creștere, cu tot mai mulți jucători, inclusiv internaționali, care, cel mai probabil, vor intra în România în anii următori”, explică directorul general .

Care sunt sectoarele care generează cele mai multe vânzări pentru curieri

Unul dintre jucătorii de top pe piața locală de curierat, DPD România a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de 23% față de 2014, atingând o sumă de 20,5 milioane de euro. Volumul livrărilor efectuate în 2015 de DPD România a crescut, de asemenea, cu 33% față de anul precedent.

DPD România, investiții de 2,5 mil. Euro în extinderea capacității logistice

DPD România anticipează pentru acest an creșterea livrărilor cu 35% și a cifrei de afaceri cu 30%, comparativ cu 2015, estimări realizate pe fondul investițiilor în extinderea capacității logistice, a evoluției comerțului electronic, dar și a noului serviciu de livrare de paleți.

Lucian Aldescu, DPD România: Vrem ca până în 2020 să devenim lider pe piaţa de curierat din Balcani

PalletOne, noul serviciu de livrare paleți în regim de curierat, este destinat companiilor care activează în zona de FMCG, printing, papetărie,  home&deco și auto. „Acest serviciu  va oferi clienților un serviciu de livrare paleți, în 24-48 ore, în România și Bulgaria, dar și în restul Europei”, explică Lucian Aldescu. Potrivit CEO-ului companiei, anul acesta volumul de paleți DPD se va dubla, având în vedere mărirea capacității de manipulare și sortare din cele două noi depozite (Sibiu și București) și mărirea flotei auto.