FacebookTwitterLinkedIn

Studiile relevă faptul că doar 26% dintre români vizitează dentistul cel puţin o dată pe an.

„Există români care nu merg la dentist nici măcar o dată pe an sau care nu au fost niciodată în viaţa lor la un stomatolog. Din acest grup, peste 70% sunt persoane din mediul rural şi fără studii. Am observat că persoanele tinere, cu vârsta între 18 şi 34 de ani, au tendinţa de a merge mai des la dentist,  însă  nu  suficient  încât  să  prevină  apariţia  afecţiunilor  orale”,  declară  dr. Remus  Stratulat, medic estetică dentară și co-fondator în cadrul Clinicii Dental One.

Cât sunt dispuşi românii să plătească pentru serviciile stomatologice? Din păcate, românii nu sunt dispuşi să plătească pentru serviciile dentare de care au nevoie. Pentru că educaţia medicală lipseşte şi nu a fost implementată din copilărie, foarte mulţi români nu pun preţ pe dantură și apelează la medicul dentist doar dacă a apărut o durere sau dacă sunt nemulţumiţi din punct de vedere estetic.

„Asigurările  sociale  nu  acoperă  tratamente  dentare şi  foarte  mulţi  români  sunt  frustraţi  de  acest lucru şi merg la medic doar pentru urgenţe. În cazul în care o persoană nu a mers de peste 10 ani la un control, cu siguranţă apar probleme mari în această perioadă, care vor costa mult mai mult decât dacă ar fi mers anual. Media tratamentelor este de 2.000 lei”, afirmă dr. Remus Stratulat.

În cazul pacienților străini care vin la tratamente la stomatologii din România, lucrurile sunt diferite.

„Ei  vin  pentru  câteva  zile şi doresc  rezolvarea tuturor  problemelor  dentare.  De  obicei  vin  pentru  tratamente  complexe,  reabilitare  completă. Pentru aceste tratamente plătesc în medie 3.000 euro”, spune dr. Remus Stratulat.