FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada 2009-2011 la nivel naţional au fost reabilitate circa 1.662 de blocuri. Statul a alocat 200 de milioane euro în acest sens. Anul trecut ritmul lucrărilor de acest tip a crescut simțitor, doar în București reabilitându-se în jur de o mie de blocuri. Capitala a fost de altfel orașul în care s-au concetrat cele mai multe lucrări de reabilitare în 2012.

Producătorul de materiale de construcții Duraziv a furnizat, în 2012,  tencuieli decorative în procesul de termoizolare a 450 de blocuri din Capitală.

Află cum au evoluat prețurile locuințelor vechi în ianuarie

Tencuielile decorative Duraziv cu Kauciuc au fost produsele care au înregistrat cea mai mare creștere în vânzările companiei pe parcursul anului 2012. Aceste produse sunt dezvoltate în cadrul diviziei de vopsele care a înregistrat un avans al veniturilor de 45% anul trecut, ajungând la un nivel de peste trei milioane de euro.

“În medie, pe un bloc se aplică în jur de 2.200 de metri pătrați de tencuială decorativă. Tencuiala decorativă structurată cu Kauciuc® de la Duraziv a fost aplicată pe o suprafață totală de peste 1.000.000 de metri pătrați pe parcursul anului 2012. Asta înseamnă că pe aproximativ 450 de blocuri din Capitală a fost aplicat produsul dezvoltat de Duraziv. Am avut așadar, la nivel de București, o cotă de aproximativ 50%”, spune Gabriel Constantin, manager B2B în cadrul Duraziv.