FacebookTwitterLinkedIn

Când consumăm un aliment la care avem intoleranţă alimentară, organismul are o reacţie de respingere la proteinele conţinute de acesta şi nu îl digeră corespunzător. Simptomele intoleranţei alimentare sunt imposibilitatea de a slăbi sau de a ne îngrăşa, constipaţia, oboseala, apatia, balonarea, durerile de cap, boli reumatice sau oboseala cronică, toate fiind consecințele luptei pe care organismul o duce cu alimentele care îi fac rău.

Fostul country manager al York Test, Amira Syoufi, a decis să aducă în România acest nou instrument de medicină preventivă, care poate fi folosit începând cu vârsta de doi ani. Are la bază o procedură simplă şi minimum invazivă, analizându-se o singură picătură de sânge.  Kit-ul este disponibil şi în sistem do-it-yourself, pentru persoanele care doresc să îşi recolteze acasă proba de sânge.

,,După doi ani de colaborare cu institutul de cercetare York Test,  am decis să continui activitatea tot în domeniul medicinei preventive. Dacă  York Test România identifica intoleranţa la peste 100 de alimente, Pinner Test testează 200 de alimente, fiind un test de depistare a intoleranţei alimentare de ultimă oră ” a declarat Amira Syoufi, Country Manager Pinner Test România.

Pentru Bucureşti există serviciul VIP de recoltare la domiciliu, iar pentru oraşele din ţară, kit-ul Pinner Test poate fi trimis prin curier şi preluat  prin curier în ziua în care s-a efectuat recoltarea, toate costurile de logistică fiind suportate de către compania Pinner Test România. Proba recoltată este transmisă apoi în cele mai bune condiţii la laboratoarele Microtrace din Italia, în 15 zile lucrătoare din ziua recoltării, clientul primeşte rezultatul pe e-mail şi beneficiază de consiliere din partea unui medic nutriţionist din cadrul echipei Pinner Test. În cadrul consilierii are loc interpretarea rezultatului, recomandarea unei diete de excludere a alimentelor nebenefice si recomandarea unor obiceiuri alimentare personalizate.

“Ca să fim sănătoşi, cea dintâi condiţie este să dorim să fim sănătoşi”, crede Amira Syoufi. Având rădăcini siriene și românești, Amira a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București, secția turcă-engleză, și a debutat în carieră în 2004, ca Account Executive la agenția Carat. A trecut prin domenii precum client service, planning și buying, iar masteratul în Culturi Încrucișate în Orientul Mijlociu i-a deschis apetitul pentru dezvoltarea de noi afaceri.

,,Se simțea efectul crizei la noi în țară”, își amintește ea de perioada 2009, când a plecat pentru doi ani la Istanbul, pentru a lucra la Sinevizyon TV Productions. Realizând că românii încep să se preocupe tot mai mult de sănătate, a revenit în București în decembrie 2010, în postura de Country Manager al clinicii boutique Gaya Health Services, adaptând pentru România faimosul test de intoleranță alimentară York Test.

După încă doi ani, Amira a decis să treacă la un business pe cont propriu, noul Pinner Test fiind doar prima sa inițiativă antreprenorială în domeniul medicinei preventive. ,,Am planuri mari, dar toate la vremea lor”, ne-a mărturisit Amira.