Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

După un profit puternic înregistrat în primul semestru, Coca Cola HBC intră pe piața din Egipt

Reprezentanții Coca-Cola HBC au anunțat că s-a ajuns la un acord referitor la preluarea unui pachet majoritar de acțiuni la Coca-Cola Bottling Company of Egypt pentru 427 milioane de dolari.
Bangkok,â??,April,21:,Bottles,Of,Coca,Cola,Sale,In

Potrivit oficialilor companiei, o subsidiara a Coca-Cola HBC va prelua 94,7% din acțiunile companiei egiptene de la principalii săi acționari, printre care se numără companii afiliate ale The Coca-Cola Co și MAC Beverages, informează Reuters.

Această achiziție, care va permite Coca-Cola HBC să se extindă pe piața din Nigeria, cea mai mare piață a sa, și să intre pe cea din Egipt, a fost anunțată la scurt timp după ce HBC a raportat o creștere de aproape 68% a profitului operațional comparabil până la 350,3 milioane euro în primele șase luni ale acestui an.

Cu toate acestea, reprezentanții Coca Cola HBC, companie controlată în proporție de 23,16% de gigantul american Coca-Cola, au atras atenția că marjele de profit vor fi mai mici în a doua jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza inflației.

La rândul său, directorul general de la HBC, Zoran Bogdanovic, a spus că se așteaptă ca majorarea costurilor cu materiile prime să continue și în 2022. Mai mulți factori, precum întreruperea lanțurilor globale de aprovizionare și cererea crescută, au condus la creșterea prețurilor materiilor prime, ceea ce a forțat companii precum PepsiCo și rivalul Coca-Cola să transfere aceste costuri pe seama consumatorilor.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola. În 2019,  acesta a înregistrat vânzări de peste 2,2 miliarde de unități.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii