Cautare
, Contributor

Transport |
|

După o pierdere record de 9 miliarde de dolari, British Airways solicită pașapoarte digitale de sănătate 

După ce a înregistrat o pierdere uriașă în 2020, International Airlines Group (IAG), compania-mamă a British Airways și Aer Lingus, solicită introducerea de pașapoarte digitale de sănătate.  
cabina avion

IAG a cerut guvernelor europene să elibereze pașapoarte digitale de sănătate care oferă dovezi ale vaccinărilor împotriva Covid, pentru a reînvia călătoriile aeriene înainte de sezonul crucial de vară, scrie Forbes.com.

International Airlines Group (IAG) a suferit o pierdere record de 7,43 miliarde de euro (9 miliarde de dolari) în 2020, deoarece pandemia a forțat compania să opereze doar o treime din zborurile sale obișnuite.

IAG a declarat că veniturile i-au scăzut anul trecut cu 69%, de la 25,5 miliarde de euro în 2019 la 7,8 miliarde de euro. De asemenea, pentru perioada ianuarie-martie 2021, IAG se așteaptă să efectueze zboruri la doar aproximativ 20% din capacitatea anului 2019 pentru aceeași perioadă.

Totuși, IAG a declarat că are o rezervă de lichidități în valoare de 10,3 miliarde de euro pentru a supraviețui crizei în curs.

Având în vedere restricțiile stricte de călătorie în toată Europa din cauza pandemiei, companiile aeriene se pregătesc pentru și mai multe pierderi în sezonul crucial de vară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii