FacebookTwitterLinkedIn

La începutul acestui an, statul California s-a confruntat cu condiții severe de secetă, însă ploile abundente din lunile martie și aprilie au salvat sezonul macului. Covorul de maci, de un portocaliu intens, a acoperit dealurile și câmpurile rezervației naturale Antelope Valley California Poppy Reserve – una dintre cele mai mari şi mai frumoase rezervaţii de maci din lume. Imaginea a fost surprinsă din spațiu, de un satelit NASA.

De obicei, sezonul macului de California durează de la mijlocul lunii februarie până la sfârşitul lunii mai, în funcție de cantitatea de precipitații din timpul iernii. Acest mac portocaliu se adaptează condiţiilor deşertice.

Această rezervația de maci este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea macii din California, dar nu este singurul loc în care cresc. Mergând prin orașul Lancaster, situat la nord de Los Angeles, câmpurile de maci sunt ceva obișnuit pentru locuitorii zonei.

Pe lângă maci, vremea caldă a permis și altor soiuri de flori să înflorească în acest sezon.

Cei care nu locuiesc suficient de aproape de rezervație, pot admira florile prin livestreaming. Antelope Valley oferă tururi virtuale.

Macii de California nu sunt folosiți pentru a produce opiu, însă sunt recunoscuți pentru proprietățile lor de calmare a durerii.

Culorilor vibrante ale acestor flori fragile, chiar și prin intermediul unui ecran, pot oferi un boost de energie și bună dispoziție.

Sursa foto: Profimedia