FacebookTwitterLinkedIn

Nicolae Florian este cunoscut fiind unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Giurgiu. Până anul trecut, acesta controla grupul de firme din domeniul protecției și pazei, Nova Force, cu afaceri cumulate de aproximativ 10 milioane de euro, în 2011.

În urma alegerilor din 9 decembrie, omul de afaceri a devenit deputat din partea USL în colegiul uninominal 1 din Giurgiu. Potrivit declarației de avere completată în decembrie 2012, în calitate de deputat, Nicolae Florian a cedat soției sale pachetul majoritar de acțiuni în cadrul companiei de pază și protecție din Giugiu, Nova Force. Dacă înainte de a intra în politică, acesta era unicul acționar al companiei, astăzi acesta deține doar 40 % din participații. Tot pachet minoritar, respectiv 40 % din acțiuni deține și în celelalte două firme, Nova Force Tehnic și SSM Expert Services Provider.

Antreprenorul Nicolae Florian a ocupat în ediția 2012 a Topului Forbes 500 Miliardari locul 416, cu o avere evaluată la 9 milioane de euro.

Giugiuveanul a cochetat cu ideea intrării în politică încă de la alegerile locale, din primăvara anului trecut, când și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Giurgiu. Ulterior s-a retras, însă s-a înscris în cursa pentru parlamentare, pentru un loc în Camera Deputaților.

Înainte de a intra în politică, Nicolae Florian a desfășurat activități și în agricultură. Potrivit declarației de avere, acesta deține 23 de hectare de teren agricol, în comunele Stănești și Vărăști, județul Giurgiu, dar și mai multe tractoare și utilaje agricole. Din agricultură, deputatul a înregistrat anul trecut venituri de 50.000 de lei. Dividendele primite de la firmele sale s-au ridicat la 150.000 de lei, în 2012.