Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

După 12 ani, Transelectrica reia lucrările pe tronsonul Oradea – Nădab

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a anunțat că va relua lucrările pe tronsonul Oradea Sud - Nădab, după ce au fost blocate în 2008.  
 aboneaza-te
transelectrica.jpg

Lucrarea va spori siguranța în funcționare și va minimiza riscurile în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zona de nord – vest a ţării.

Investiția este în valoare de peste patru milioane de lei și va fi finalizată  în termen de 12 luni de către Electromontaj SA. Tronsonul este parte a Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV Oradea – Bekescsaba, un proiect în valoare totală de peste 83 de milioane de lei, transmite Agerpres.

Lucrarea a fost realizată parțial, fiind blocată din anul 2008 din cauza unor dificultăţi întâmpinate în procesul de expropriere pe tronsonul Oradea Sud – Nădab. 

Astfel, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba a fost dată în folosinţă doar parţial, şi anume tronsonul de dublu circuit, LEA 400 kV Nădab (RO) – Bekescsaba (HU): 60 de kilometri, din care pe teritoriul României 22 de kilometri, simultan cu LEA 400 kV Arad-Nădab, precizează Transelectrica.

Tronsonul ce va fi finalizat acum are o lungime totală de 72 km, simplu circuit A. Acesta va creşte capacitatea de transfer în interconexiune pe direcţia export cu 100 MW, iar pe direcţia import cu 300 MW, ceea ce contribuie la conformarea României la obligaţiile care îi revin din implementarea Regulamentelor UE. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii