FacebookTwitterLinkedIn

Noua fabrică de 22.000 metri pătrați va fi situată în Bolintin, la 20 km de București și va fi echipată cu o mașină de carton ondulat de mare viteză marca Fosber, cu o lățime de 2,8 metri, precum și cu mai multe mașini de prelucrare în mai multe culori și tipuri de cutii.

Capacitatea de producție anuală este preconizată la 180 milioane metri pătrați pe an. Noua fabrică va funcționa în mod complementar pe lângă fabrica existentă Dunapack Rambox din Sfântu Gheorghe, Covasna, care va fi modernizată și își va crește capacitatea de producție. Ambele fabrici vor atinge o capacitate de producție anuală de 300 milioane metri pătrați.

„Noua fabrică tip greenfield de lângă București este o ocazie fantastică de a întări poziția strategică a companiei Dunapack Rambox pe piața din România. Cu două fabrici în regiune suntem capabili să furnizăm clienților noștri ambalaje de înaltă calitate în combinație cu o organizare logistică optimă”, a spus Alexander Enzenberg, Managing Director al Diviziei  Dunapack Packaging.

Cu fabrica nouă de producție, Dunapack va opera cu două fabrici de cutii în România. Astfel Divizia Dunapack Packaging va fi reprezentată în 10 țări, cu 19 fabrici de ambalaje din carton ondulat.

Divizia Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn cu sediul central în Austria, care are 6.300 de angajați în 15 țări. Grupul deținut de familia Prinzhorn este structurat în trei divizii: Dunapack Packaging (soluții de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (producție de hârtie reciclată) și Hamburger Recycling  (colectare și comercializare materiale reciclabile).