Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Dumitru Chisăliță: Prețurile gazelor naturale pe BRM, cu livrare în primul trimestru din 2022, poate ajunge în iarnă la 762 – 1074 lei/MWh

În ultimele două zile, prețul gazelor tranzacționate pe Bursa Română de Mărfuri a crescut cu 141,6 lei/MWh (33%).  
liberalizarea pieței de gaze

Recent, o analiză a Asociației Energia Inteligentă estima pentru luna ianuarie 2022 un preț al gazelor la un nivel de 550 lei/MWh. Cu toate acestea, creșterea bruscă în doar două zile a prețului gazelor pe BRM, respectiv majorarea cu 141,6 lei/MWh (33%), a invalidat prognozele organizației. 

Analizând tranzacțiile efectuate pe BRM, inclusiv în ultimele două zile, prețul gazelor tranzacționate pe bursă, cu livrare în trimestrul 1 2022, poate atinge în iarnă valori cuprinse între 762 – 1074 lei/MWh“, potrivit lui Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

Pe piața olandeză, cotațiile futures la gaze naturale au crescut marți cu 26%, atingând valoarea record de 121,46 euro/MWh, în timp ce în Regatul Unit au depășit 305 pence, nivel record. În prezent, stocurile de gaze din Europa se află la cele mai scăzut niveluri din ultimul deceniu, potrivit Bloomberg.

Sursă grafic: Asociația Energia Inteligentă

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii