Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Dumitru Tudor – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Dumitru Tudor Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 63 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Imobiliare, bursă  

Investitor cu ştate vechi pe Bursa de Valori Bucureşti, Dumitru Tudor a avut un 2010 greu. Şi nu neapărat din cauza crizei care i-a pus în permanenţă în pericol valoarea portofoliului de acţiuni, cât mai ales din cauza problemelor pe care le-a avut cu ceilalţi acţionari ai companiilor în care a investit. Cunoscut ca deţinător semnificativ la compania Biofarm şi SIF-uri, dar cu deţineri importante şi la companii precum Electromagnetica, potrivit declaraţiilor făcute pentru revista „Forbes România“, Dumitru Tudor a făcut din 2010 un an al investiţiilor de portofoliu.

În primăvară, a vândut un pachet de acţiuni ale producătorului de medicamente Biofarm, pe care îl avea în portofoliu încă din anul 2006, încasând 1,67 de milioane de euro. În iulie a mai făcut o tranzacţie, în urma căreia alte 300.000 de euro i-au intrat în conturi. Banii încasaţi i-a folosit pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la societatea Vidraru SA (tranzacţionată pe Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul VIRU) şi pentru dublarea participaţiei la compania Electroargeş (ELGS). Astfel că valoarea însumată a investiţiilor făcute de omul de afaceri Dumitru Tudor în cele două companii ajungea, la finele anului trecut, la aproximativ 3 milioane de euro, potrivit estimărilor realizate în baza rapoartelor de piaţă ale celor două companii. Din punct de vedere al rezultatelor financiare obţinute de cele două companii, ambele tranzacţii par să fi fost inspirate.

La sfârșitul anului trecut, VIRU raporta un profit net aproape dublu faţă de cel realizat cu un an în urmă (aproximativ 0,97 de milioane de lei în 2010, faţă de 0,56 de milioane lei în 2009), la o cifră de afaceri în scădere, de la 3,47 de milioane de lei, la 2,95 de milioane în 2010 – fapt care se poate traduce într-o creştere a profitabilităţii companiei. Un lucru bun pentru proaspătul proprietar, care la jumătatea anului 2011 deţinea peste 88% din companie şi era în curs de preluare a restului de acţiuni, până la 100% din capitalul social. O evoluţie chiar mai bună a avut însă Electroargeş, unde omul de afaceri bucureştean deţine circa 12% din acţiuni. În 2010, ELGS a raportat un profit net de 7,58 de milioane de lei, de aproape trei ori mai mare decât cel realizat cu un an în urmă, când profitul net a fost de 2,68 de milioane de lei. Şi asta la o cifră de afaceri care s-a majorat de la 75,8 milioane de lei, la 104,6 milioane de lei.

Dumitru Tudor deţine şi importante active imobiliare, fiind unul dintre cei mai importanţi proprietari din Satul Francez din Capitală. Potrivit declaraţiilor făcute pentru „Forbes România“, omul de afaceri deţinea aici, în toamna anului 2010, peste 20.000 de metri pătraţi de teren.

Vezi care era averea lui Dumitru Tudor în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii