Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Dumitru şi Sergiu Sechelariu

Dumitru Sechelariu.jpg
Avere: 38-40 milioane de euro Reşedinţa: Bacău Domenii: Tipografii, imobiliare, transport public

Dumitru Sechelariu s-a alăturat în acest an clubului oamenilor de afaceri loviţi în plin de problemele economice ale ţării. Încă de acum câteva luni, omul de afaceri a anunţat că doreşte să vândă „perla“ imperiului său financiar, fabrica de hârtie Letea Bacău. Însă, nici până acum cumpărătorii nu s-au înghesuit să îl scape pe Sechelariu de Letea, care a devenit, între timp, o povară. În acest timp,  societatea a acumulat datorii de şapte milioane de euro către stat şi terţi, restanțe care sunt purtătoare de dobânzi şi penalităţi. Iar viitorul ei se arată sumbru. Recent, Sechelariu se plângea de faptul că primarul Bacăului, Romeo Stavarache, sabotează constant toate posibilităţile sale de a vinde Letea. În acelaşi timp, Sechelariu se lăuda că fabrica ar fi curtată de vreo şase fonduri de investiţii şi de persoane fizice care însă au fost alungate de Stavarache.

Letea Bacău este singurul producător de hârtie de ziar din ţară. În afară de fabrica propriu-zisă, care ocupă o suprafaţă de cinci hectare, societatea Letea Bacău mai deţine alte 45 de hectare în Bacău. La un preţ mediu de 100 de euro pe metrul pătrat, Sechelariu se aşteaptă să încaseze măcar 40 de milioane de euro, în condiţiile în care în urmă cu doi ani, două lanţuri de hipermarketuri ar fi fost dispuse să dea 16 milioane de euro pe numai zece hectare de teren. Chiar şi atunci, primarul i-a pus beţe-n roate şi nu a eliberat certificatele de urbanism, iar afacerea lui Sechelariu a picat.

Pentru Sechelariu, acest an este unul al eşecurilor şi al problemelor. Încă de la începutul lui 2010, omul de afaceri a ţinut prima pagină a ziarelor odată cu anchetarea sa de către DNA pentru fapte de corupţie. Arestarea preventivă l-a costat pe Sechelariu un drum până la spital, omul de afaceri acuzând probleme cardiace.

The Free Dictionary: Relativo al Lateo o que participa de alguna de sus cualidades. »

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii