Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dumitru Nicolae

Dumitru Nicolae.jpg
Avere: 150- 160 milioane de euro Vârsta: 46 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domeniu: imobiliare

Cum investiţiile omului de afaceri zis şi Niro sunt orientate preponderent în domeniul imobiliar, averea proprietarului grupului de firme Niro este, se pare, serios ameninţată. Până la o potenţială revenire a pieţei, speranţa lui Dumitru Nicolae se îndreaptă tot mai accentuat spre Dragonul Roşu. Acesta pare să fie, de altfel şi motivul pentru care investiţiile omul de afaceri sunt orientate în special spre această zonă. Compania Dragonul Roşu are în proprietate un teren de 280.000 mp, situat în Dobroeşti, Ilfov, şi are ca obiect principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare. Dragonul Roşu dezvoltă aici proiectul Chinatown Romania, un proiect unic în Europa. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de 300.000 mp de zonă comercială, cu o zonă permanentă de expoziţie de 100.000 mp, un hotel şi o clădire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall şi clădiri tradiţionale tip Chinatown. „Ideea acestui proiect a survenit, firesc, în urma parteneriatelor încheiate cu diverse companii din China şi a intensificării relaţiilor comerciale dintre cele două ţări“, se menţionează pe site-ul companiei.

În luna mai a anului 2010, mai multe standuri din centrul comercial Dragonul Roşu au fost mistuite de un puternic incendiu care a afectat o suprafaţă de o mie de metri pătraţi. Momentul a fost cu atât mai tragic cu cât un pompier şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru au fost grav răniţi.

Un activ important al omului de afaceri este Hotelul Bulevard din centrul Bucureştiului. Deşi este în renovare, clădirea prezintă un important potenţial, potrivit specialiştilor în domeniu.

De altfel, Dumitru Nicolae dorea la un moment dat să se extindă puternic în turism, intenţionând chiar, în 2008, să construiască un hotel de cinci stele, pe care să îl afilieze unui lanţ internaţional renumit. Criza pare să îi fi estompat avântul investiţional. Dumitru Nicolae mai deţine Crama Domnească, dar şi mai multe clădiri de birouri. Imobilul din strada Dumbrava Roşie (Ambasada Norvegiei) şi Complexul multifuncţional Herăstrău sunt printre cele
mai valoroase.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii