
De la începutul anului, proprietarul societăţii Ramira a devenit viceprimar al municipiului Baia Mare. El a fost ales în unanimitate de Consiliul Local să îl înlocuiască pe fostul social-democrat Mircea Dolha. Acesta este şi motivul pentru care a fost nevoit să renunţe la toate funcţiile de administrator pe care le deţinea în cadrul mai multor societăţi.Matei este acţionar, în mod direct şi prin intermediul firmelor sale, în cadrul a 17 firme, iar înainte să fie numit viceprimar era administrator pentru zece societăţi. Cea mai importantă, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al activelor deţinute, este Ramira (cu obiect de activitate fabricarea de construcții metalice şi părţi componente ale structurilor metalice). La conducerea acesteia, Matei l-a lăsat pe fiul său, proaspăt absolvent de facultate.
Ramira are în derulare un proiect de modernizare a fabricii în valoare de aproximativ 24 de milioane de lei (5,6 milioane de euro) – realizat cu fonduri structurale. Aprobat în urmă cu doi ani, proiectul are ca termen de finalizare anul 2012 şi presupune achiziţionarea de maşini-unelte, precum şi softurile pentru acestea.
Omul de afaceri lucrează pentru nume mari din industria auto – precum Peugeot, Renault, Volkswagen –, un sector afectat puternic de criză, dar şi pentru integratori din Germania, Franța şi Italia. Criza din sectorul auto este şi motivul pentru care cifra de afaceri a Ramira a fost instabilă în ultimii ani, cu un vârf în anul 2008, de 8 milioane de euro, şi o prăbuşire puternică în 2009. Anul 2010 a însemnat afaceri de 5,4 milioane de euro, cu peste 34% în plus faţă de anul precedent, iar premise bune se arată şi pentru 2011. Tocmai de aceea, conducerea companiei a decis să dubleze capacitatea de producţie, pe fondul comenzilor în creştere încă de la începutul anului. La acel moment, Ramira avea deja contracte în valoare de circa 5 milioane de euro. În portofoliul lui Dumitru Matei se află şi societăţile Hidroterm, Debitare și Mek Matei.