FacebookTwitterLinkedIn

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au luat, vineri, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Dumitru Dragomir, pe care îl acuză de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bendei, la data faptelor administrator al companiei de televiziune prin cablu RCS&RDS, este urmărit penal pentru dare de mită şi spălare de bani.

Procurorii i-au mai pus sub acuzare pe Alexandru Oprea, la data faptei directorul general şi preşedintele consiliului de administraţie al aceleiaşi companii de televiziune prin cablu, pentru complicitate la dare de mită şi pe Mihai Dinei, coordonatorul activităţii juridice a companiei, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Fiul lui dumitru Dragomir, Bogda Dumitru, este acuzat în această cauză pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani, iar Florin Bogdan Bădiţă, administratorul unei firme, este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, când era preşedinte al LPF, Dragomir Dumitru a cerut 3,5 milioane de euro, din care a primit 3,1 milioane de euro de la Ioan Bendei, în contextul executării, în acea perioadă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat în 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de Bendei.

„Această sumă de bani a fost disimulată ulterior, sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat între o firmă controlată de inculpatul Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu”, susţin procurorii.