Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dumitru Domnariu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Dumitru Domnariu.jpg
Nume: Dumitru Domnariu Avere: 8-9 milioane de euro Varsta: 41 de ani Resedinta: Sibiu Domeniu/Companie: Comercializarea carburanților, turism

Consilierul judeţean sibian Dumitru Domnariu continuă să păstreze distanţa de presa românească şi insistă „să fie lăsat în pace”. Deţine jumătate din afacerile construite alături de cumnatul său, Adrian Nicoară (soţiile celor doi sunt surori gemene). Lanţul de benzinării Euroil şi compania Euroturism sunt cele mai vizibile, dar la acestea se adaugă proiectele imobiliare, hotelul de trei stele Am Ring Hotel şi un hotel de patru stele, aflat în construcţie. Împreună cu Nicoară, Domnariu a deţinut şi acţiuni la Steaua de Mare din Constanţa, intrată în faliment în 2009. În luna octombrie a anului trecut, Dumitru Domnariu s-a înscris cu societatea comercială Euroturism şi la o licitaţie cu strigare pentru adjudecarea părţii de 36,2% deţinute de statul român din domeniul Sălişte (Sibiu). Pentru cele 1,8 hectare, preţul de pornire a licitaţiei a fost de aproximativ 24.000 de euro (96.278 de lei). Domnariu avea deja în proprietate, împreună cu Nicoară Adrian, restul de 60% din domeniul renumit, înainte de 1989, drept punct de atracţie turistică pentru Nicuşor Ceauşescu.

Pe lângă deţinerile dezvoltate împreună cu Nicoară, Dumitru Domnariu controlează 100% BAMT Grup, companie care are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor. Afacerea, înfiinţată în 2006, a înregistrat o triplare a vânzărilor în 2009, de la 5,1 milioane de lei în anul anterior, la 15,8 milioane de lei. În 2010, cifra de afaceri a depășit 29 de milioane de lei, iar pierderile înregistrate au fost de aproximativ 530.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, Dumitru Domnariu deține şapte terenuri intravilane, în Timişoara şi Sibiu, cumulând 6.600 de metri pătraţi. În urma unor tranzacţii de vânzare-cumpărare, Domnariu a dobândit, între 1999 şi 2005, cinci locuinţe pe care le deţine în indiviziune, iar în urma unei moşteniri – o casă în Sălişte.

Vezi care era averea lui Dumitru Domnariu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii