Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dumitru Cușu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Dumitru Cușu Avere: 11-12 milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: Constanța Domeniu/Companie: Turism

Fără a acorda interviuri şi implicit fără prea multe apariţii în presă, omul de afaceri constănţean Dumitru Cuşu administrează, în prezent, două hoteluri pe Litoralul românesc, un restaurant pe faleza Cazinoului din Mamaia, o terasă pe plaja Modern, dar şi mai multe imobile pe care le închiriază.

Cunoscut iniţial doar ca patron al restaurantului Vraja Mării de pe faleza Cazinoului din Mamaia, apoi şi ca proprietar al Hotelului Dacia, Cuşu şi-a completat în urmă cu patru ani portofoliul hotelier cu o nouă unitate. Omul de afaceri de la malul mării a cumpărat Hotelul Belona din staţiunea Eforie, care a aparţinut fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru şi care a fost scos la vânzare de BRD. Hotelul este situat la 150 de metri de plajă şi a fost încadrat la categoria 3 stele, dispunând de 315 camere duble. Cu toate acestea, antreprenorul recunoaşte că asul pe care îl are în mânecă şi, totodată, care aduce profit familiei este Hotelul Dacia din staţiunea Mamaia. Cu trei stele acordate de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), hotelul lui Cuşu dispune de o capacitate de 164 de camere, iar restaurantul are în componenţă 300 de locuri.

Cuşu susţine că a investit câteva sute de mii de euro în renovări, iar turiştii nu l-au ocolit nici în acest an, gradul de ocupare fiind, după declarațiilor sale, „mulţumitor“. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, omul de afaceri mai deţine acţiuni şi la companiile Agrostar Constanţa, Cupa Internaţional SRL şi Expo Cupa SRL. Firmele la care Cuşu se regăseşte printre acţionari au ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare.

Vezi care era averea lui Dumitru Cuşu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii