Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dumitru Crăciunescu

Dumitru Craciunescu.jpg
Avere: 12 -13 milioane de euro Vârstă: 52 de ani Reşedinţă: Vâlcea Domenii: Industria alimentară, retail, imobiliare

A intrat în afaceri imediat după Revoluţie. Era profesor de matematică, i se redusese norma şi avea timp berechet. A început cu un magazin unde vindea de toate. După aceea s-a axat pe produse alimentare, şi-a făcut şi un depozit, iar în 1998 s-a apucat să producă mezeluri. Fabrica a construit-o de la zero.

În 2000 a cumpărat şi fosta fabrică de industrializare a cărnii din Râmnicu Vâlcea. În timp, a pus pe picioare o afacere integrată, are ferme de animale (vaci şi oi), abatorizare, fabrici de mezeluri şi o reţea de magazine. Nu sunt însă singurele investiţii, mai deţine restaurante şi o firmă de distribuţie produse alimentare şi băuturi. Cam de prin 2003, cifra de afaceri a crescut anual cu 10%, inclusiv în 2009. Despre 2010, în schimb, Crăciunescu se abţine să avanseze cifre. Îi este şi greu, de altfel, pentru că anul a început rău, cu o scădere mare în ianuarie şi februarie, piaţa revenindu-şi de Paşte. În mare, reducerea este de circa 10%.

Înainte, când avea probleme cu lichidităţile, vindea un teren şi rezolva problema. Acum nu mai poate, pentru că nu ştie valoarea terenului. În 2009, producătorul de mezeluri Diana a avut o cifră de afaceri de 48 milioane de euro, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior, avans înregistrat şi în cazul profitului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii