Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Dumitru Bucșaru – 500 Miliardari Ediția 2011

Dumitru Bucsaru.jpg
Nume: Dumitru Bucșaru Avere: 16-18 milioane de euro Varsta: 50 de ani Resedinta: Ialomița Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare Pasiuni: sport, masini

Dumitru Bucşaru este omul de afaceri autohton care a ridicat şi a îngropat la fel de repede echipa de fotbal Unirea Urziceni. A promovat clubul de fotbal din Liga a II-a şi l-a dus până în Liga Campionilor. A încasat aproape 18 milioane de euro din drepturi TV pentru punctele obţinute şi din premierea pentru calificarea clubului în faza grupelor, iar anul acesta l-a desfiinţat.

Împreună cu familia, Bucşaru controleză mai multe firme de construcţii, iar la începutul lunii ianuarie a decis intrarea în insolvenţă a companiei Green City Construct. După doar două luni, a ajuns la o înţelegere cu băncile şi a obţinut o prelungire cu patru ani a termenului de rambursare a creditului (peste 100 de milioane de lei), dar şi reducerea costurilor de creditare. Cu toate că a fost grav afectat de criza economică după ce a investit mulţi bani în afaceri imobiliare riscante, omul de afaceri are de gând să continue cea de-a patra fază a complexului Green City din comuna 1 Decembrie şi să ridice lângă Bucureşti alte 1.000 de case.

Investiţia ar fi de 60 de milioane de euro, iar în condiţiile în care noul model de casă, cu o suprafaţă de 126 de metri pătraţi construiţi, va avea un preţ de pornire de 69.900 euro, Bucşaru ar urma să câştige la această afacere cel puţin 10 milioane de euro. Întreg proiectul ce urmează a fi dezvoltat de firma controlată de Bucşaru se întinde pe un teren de peste 100 de hectare şi prevede construcţia a 4.000 de locuinţe. Termenul de finalizare anunţat iniţial a fost 2014, iar până în prezent în complex au fost construite deja peste 500 de case. Domeniul de 100 de hectare care a aparţinut Familiei Regale, cunoscut ulterior drept „serele Comaico“, a fost cumpărat de fostul patron al Unirii Urziceni, în 2006, de la SIF Muntenia, pentru circa 17 milioane de euro.

Viaţa personală a afaceristului este la fel de agitată. Divorţat de prima soţie, Bucşaru a devenit, anul acesta, din nou liber odată ce s-a pronunţat separarea de Nicoleta, a doua consoartă, cu care are doi copii: un băieţel şi o fetiţă. În timp ce tatăl a divorţat, celelalte două fiice, din primul mariaj, Ramona Magdalena şi Iuliana Zenaida, s-au căsătorit. Ramona, fata cea mare a lui Bucşaru, s-a căsătorit cu Ionuţ Glăvan, un tânăr om de afaceri, proprietar al unei fabrici de pantofi, iar Zenaida, fiica cea mică, a hotărât să se mărite, anul acesta, cu George Dumitraşcu, un tânăr cu o carieră promiţătoare în domeniul financiar. Nunta a avut loc în cadrul centrului de evenimente Ambasad’Or din Otopeni şi a reunit peste 250 de invitaţi.

Vezi care era averea lui Dumitru bucșaru în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii