Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Dumitru Becşenescu

Dumitru Becsenescu.jpg
Avere: 22-24 milioane de euro Vârstă: 44 de ani Reşedinţă: Vâlcea Domenii: Turism, imobiliare, transporturi, distribuţie produse petroliere

Este un bun manager de criză sau cel puţin aşa crede. Nu se pierde în situaţiile-limită şi ia decizii cu calm şi cu multă atenţie. Aşa se vede Dumitru Becşenescu, omul care a ajuns la al doilea exit în doar trei ani. Şi nu este puţin lucru pe timpurile astea să nu ai deloc credite, ci bani cash. A avut şi noroc, a targetat businessuri care întotdeauna au avut succes în lume: petrol şi imobiliare. Prima tranzacţie a venit în prima parte a anului 2008, când fondul de investiţii RC2 a preluat pachetul majoritar al hotelului Fantasy Beach (63%) din Mamaia pentru circa opt milioane de euro. Anul 2010 i-a adus un nou exit, chiar de unde se aştepta mai puţin. A vândut staţia de îmbuteliere de gaz lichefiat de la Ioneşti, deţinută de Antares Gas, unui grup italian pentru şapte milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro). Businessul cu butelii a fost printre primele puse pe picioare. Dacă stă bine şi se gândeşte, a fost printre primii distribu-itori de butelii din Oltenia, dacă nu din ţară. În acelaşi timp, mai are trei benzinării pe care le administrează. Două sunt sub brandul OMV, iar una PetromV.

Becşenescu a mai avut şi marea şansă că a îngheţat proiectele imobiliare la timp (un bloc de locuinţe în centrul Râmnicu Vâlcei şi unul de aparthoteluri în Mamaia). Este un domeniu în care continuă să creadă, totuşi, chiar dacă criza a dat peste cap întreaga piaţă. Nici nu se grăbeşte. Nu are motive, atâta vreme cât nu are credite  care să-l preseze. La momentul actual deţine aproximativ 30 de hectare de teren în Vâlcea, Bucureşti şi Constanţa. După ce trece criza, o să continue ce a început. Recunoaşte că se simte foarte confortabil cu viaţa pe care o duce acum, nu e deloc stresat. Ştie că în România este nevoie de case şi mizează pe asta.  Mai mult, este convins chiar că vor fi mulţi care or să-şi rupă gâtul şi piaţa va fi mai liberă decât înainte. El însuşi a trebuit să renunţe la afacerea din transportul feroviar, pentru că nu–şi acoperea cheltuielile. A păstrat în schimb transportul rutier, firma Antares fiind una dintre cele mai cunoscute din regiune.

Marinarul de pe timpuri a rămas în continuare îndrăgostit de călătorii. Mai visează şi acum cu ochii deschişi. I-ar plăcea să joace golf şi să aibă un castel medieval în Spania sau în Italia, ţări cu tradiţie, unde să se simtă bine cu familia. Poate tot din atracţia pentru vechi şi-a făcut acasă, la Râmnicu Vâlcea, o cramă în stil antic, construită din piatră naturală, unde îşi primeşte prietenii. Se mândreşte cu vinuri vechi, printre care şi un Murfatlar din ’79, dar şi cu obiecte, în special de argint, şi mobilier aduse de peste tot pe unde a călătorit. Nu ar renunţa cu niciun chip la România, chiar dacă pentru afaceri este din ce în ce mai greu. Recunoaşte însă că îl atrage străinătatea. Vara stă cam o lună pe an în Florida. Nu ar fi exclus ca la un moment dat să-şi cumpere o reşedinţă în SUA, dacă cei doi copii ai săi îşi vor face studiile aici. În septembrie, merge de obicei în Turcia în vacanţă. De altfel, este îndrăgostit de mâncarea turcească, condimentată, care îi aduce aminte de cea de acasă. Pe termen mediu, Becşe-nescu este convins că va rămâne în continuare implicat în afaceri. Nu ştie însă dacă în România sau în altă parte, cu toate că este destul de naţionalist. Nu în ultimul rând, mai are încă multe de spus pe piaţa hotelieră.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii