Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

DTZ: Investițiile străine directe, esențiale pentru spațiile logistice și industriale

spatii_logistice_sxc.hu_logistic_industrial_(480x640)_(2)_.jpg
Stocul total de spaţii industriale moderne a atins aproximativ 1,4 milioane de metri pătrați în România la finalul anului 2012, dintre care 890.000 de metri pătrați, adică 63,6 % din stocul naţional, sunt concentraţi în Bucureşti.     Pe fondul unei cereri scăzute, corelată cu un volum limitat al livrărilor anunţate pentru 2013, dezvoltările de tip build-to-suit vor rămâne principalul stimulent al activității de construcții pe acest segment, potrivit reprezentanților companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Investiţiile străine directe au reprezentat cel mai important factor în dezvoltarea segmentelor industrial şi logistic. Bosch va dezvolta o fabrică pe platforma industrială Tetarom situată la Cluj, în comuna Jucu, investiţia ajungând la 60 milioane de euro.

Voestalpine – parte a grupului austriac specializat în producţia şi prelucrarea oţelului – a deschis la sfârşitul anului 2012 o nouă fabrică la Giurgiu, cu o investiţie de circa. 20 milioane de euro.

Compania americană Emerson a anunţat intenţia de mărire a capacităţii de producţie în Oradea prin realizarea unei unităţi de producţie şi suport, valoarea investiţiei fiind estimată la50 milioane de euro.

Fosta fabrică Tnuva, situată în Popeşti-Leordeni, lângă Bucureşti, specializată în producţia lactatelor, a fost achiziţionată de către compania turcească Sutas, tranzacţia fiind estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Michelin Group, unul dintre cei mai importanţi producători de anvelope la nivel global, a achiziţionat în ianuarie 2013 un teren cu suprafaţa de 20 de hectare, localizat în Zalău,  pentru  1.6 milioane de euro,  cu scopul de a extinde capacitatea de producţie a fabricii.

”Pentru finalul anului nu anticipăm o creştere semnificativă a stocului total de spaţii industriale şi logistice moderne din Capitală”, spun reprezentanții DTZ Echinox.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii