Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

DTZ Echinox: cererea spațiilor de birouri a crescut cu 10% în 2015

Anul 2015 a înregistrat o creștere a activității pentru piața imobiliară, constată Mihnea Șerbănescu, directorul general al companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.
Mihnea Serbanescu

Directorul general DTZ Echinox a observat de-a lungul timpului o creștere continuă a activității totale de tranzacționare, de la an la an, iar acesta rămâne optimist și cu privire la anul 2016.

În ceea ce privește segmentul spațiilor de birouri , acesta a înregistrat o activitate totală de tranzacționare cu 10% mai ridicată în primele nouă luni ale anului față de perioada similară a anului trecut. Conducerea companiei se așteaptă ca volumul total de anul acesta să depășească aceste rezultate. De asemenea, și cererea nouă de spații de birouri a crescut anul acesta cu 11% față de 2014. Referitor la volumul total al spațiilor de birouri programate pentru 2016, acesta este de trei ori mai ridicat față de 2015 – 350.000 mp. Aproximativ 35% din aceste spații sunt deja preînchiriate.

Segmentul spațiilor de retail din România va continua să se dezvolte și în 2016. Spațiile ce urmează a fi livrate în următorul an depășesc 180.000 mp. Cel mai activ segment este cel al fashion-ului, urmat de cel al cosmeticelor, mobilei, home deco și cafenelelor. Spațiile comerciale vor continua să se înmulțească, retailerii continuându-și planurile de expansiune în România, întrucât, la nivel european țara noastră a înregistrat creșteri semnificative ale consumului.

O altă creștere a cererii s-a înregistrat și în cadrul segmentului spațiilor industriale și logistice. Membrii companiei se așteaptă ca noul an să urmeze aceeași traiectorie, deoarece au observat o cerere în ascensiune și un interes dinamic al companiilor din diverse segmente de a se extinde sau de a-și crea noi unități pe teritoriul României.

Cererea este mare și în cadrul segmentului spațiilor rezidențiale, chiar dacă fondurile pentru prima casă au fost reduse. Creșterea este puțin mai redusă, însă segmentul nu este afectat.„90% dintre cei prezenți la târgurile imobiliare vor să-și achiziționeze locuințe, fiind extrem de bine informați”, spune Mihaela Gălățanu, șefa diviziei de cercetare în cadrul DTZ Echinox.

DTZ Echinox preconizează un an mult mai bun pe toate segmentele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii