FacebookTwitterLinkedIn

Compania internaţională de consultanţă imobiliară DTZ Echinoxanunţă închirierea de către retailerulProfi a unui depozit cu suprafaţa de 15.000 de metri pătraţi din proiectul IMMOFINANZ Group – LogCenter Ploieşti.

Află ce alţi chiriaşi a atras Immofinanz de la începutul acestui an în imobilele sale

“Implicarea în una dintre cele mai reprezentative tranzacţii care s-au incheiat pe piaţa de logistică şi spaţii industriale în decursul anului 2012, ne dă încredere”, a declarat Rodica Tarcavu, directorul departmentului Industrial în cadrul DTZ Echinox.

Acesta este cel de-al doilea depozit al retailerului Profi, după unitatea cu o suprafaţă de 12.000 demetri pătraţi existentă la Cluj. Strategia de expansiune a supermarketurilor Profi a fost foarte dinamică în ultimii doi ani, iar cu noul centru de distribuţie din Ploieşti, retailerul îşi optimizează lanţul de aprovizionare şi se poziţionează strategic în zonă. Profi deţine în prezent 150 de magazine şi are planuri ambiţioase de dezvoltare.

LogCenter reprezintă  o unitate logistică de clasa A, situată în zona de vest a Ploieştiului, având acces direct la DN 72 spre Târgovişte şi este deţinută de IMMOFINANZ Group.

În România, IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi investitori din domeniul imobiliar, deţinând un portfoliu de 89 de proprietăţi reprezentând, în cea mai mare parte, spaţii de birouri şi comerciale, cu o valoare estimată la peste un miliard de euro.

 România ocupă locul 3 în portofoliul total al Grupului, cu o cotă de 9,7% , după Austria cu o cotă de 37,0% şi Rusia cu o cotă de 16,2%.

În noiembrie 2011, IMMOFINANZ Group a finalizat achiziţia Adama, un dezvoltator imobiliar de top în Europa de Sud-Est ce a realizat operaţiuni puternice pe piaţa rezidenţială din România. Tranzacţia a consolidat operaţiunile IMMOFINANZ Group pe segmentul rezidenţial şi a activităţilor de dezvoltare din regiune, în special din România.

Află mai multe despre planurile Immofinanz pe segmentul rezidenţial

Profi, care are in plan deschiderea unui nou centru de distribuţie în sudul României, a considerat Log Center drept cea mai bună opţiune având în vedere amplasamentul, calitatea clădirii (structură de beton armat, 10.5 înălţime liberă, sistem de aspersoare, un număr generos de docuri de încărcare şi o amplă platformă exterioară) şi termenii comerciali.