Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

DTZ : Chiriile pentru spațile logistice, nivel constant în 2013

Rodica_Tarcavu_DTZ_(427x640).jpg
Rata de neocupare pentru spații logistice de clasă A a rămas stabilă  în ultimul trimestru din 2012. În București aceasta s-a situat între 10% și 13%, pentru proprietăţi premium. În oraşe secundare precum Timişoara, Arad şi Ploieşti rata de neocupare înregistreaza în continuare un nivel crescut de 13-15%.

Reprezentanții companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox consideră că rata de neocupare va ramâne stabilă pe tot parcursul anului, pe fondul unui volum redus al închirierilor şi fără proiecte majore anunţate a fi livrate până la sfârşitul lui 2013.

“Chiriile spaţiilor industriale şi logistice din România au rămas stabile. În prezent, nivelul acestora pentru spaţii ce depăşesc 5.000 deemtri pătrați se situează în intervalul 3,2-3,8 euro pe mp pe lună, cu valori nete efective ce pot fi chiar mai competitive”, spune Rodica Târcavu, Head of Industrial Department, DTZ Echinox.   

Pentru depozitele de clasă B, chiriile solicitate variază între 2,5 € și 3 €/ mp/ lună, proprietarii acestor spații demonstrând o mai mare flexibilitate pentru companiile care și-au diminuat nivelul activității sau care și-au redus dramatic costurile operaționale. 

Pentru finalul anului, DTZ Echinox estimează un nivel constant al chiriilor, care se va încadra în intervalul 3,2-3,7 euro pe mp pe lună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii