Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

DSU a lansat platforma „fiipregatit.ro”, sursa oficială de informații în caz de urgență pentru români

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), instituţia care coordonează serviciile de intervenție de urgenţă din România, a demarat campania națională de informare publică „Fii pregătit” pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.
coronavirus aplicatie

DSU are deja o aplicație mobilă (iOS / Android)  împreună cu instituțiile din subordine (ex: SMURD) pentru a informa, educa și conecta societatea românească la surse oficiale de informații privind situațiile de risc și de urgență.

Un pas următor pentru DSU a fost lansarea platfomei web centralizate, disponibilă la adresa fiipregatit.ro, ce va deveni sursa oficială de informații pentru publicul larg despre măsurile de siguranță, și reacție în caz de urgență.

Platforma cuprinde ghiduri dedicate COVID-19 și recomandări oficiale , instrucțiuni utile , centralizând date oficiale referitoare la situațiile de urgență de la informații generale , contacte , instrucțiuni punctuale înainte și după urgență , până la ghiduri de prim ajutor sau materiale video.

„În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire. „Fii pregătit” are scopul de a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru. Eforturile DSU din ultimii ani vin în adresarea obiectivelor tematice stabilite în planul de acțiune privind eficientizarea sistemului național de răspuns în situații de urgență și au o componentă integrată de digitalizare care facilitează informarea publică”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ghidurile nou construite și validate de DSU, acum disponibile pe platformă, sunt următoarele:

-Ghid de autoizolare – când se impune autoizolarea, ce presupune, cum interacționezi cu poștașul/curierul/echipele de intervenții, dacă ești în autoizolare

– Ghid la cumpărături – ce este recomandat să faci înainte, în timpul și după cumpărături pentru a preveni infecția? Ghid pentru transport în comun – cum ne protejăm în timp ce folosim transportul în comun?

-Ghid de călătorie – ce sunt zonele galbene/roșii și care sunt ele acum? dacă sunt nevoit să călătoresc în/din țară, ce pot, totuși, să fac, în funcție de mijlocul de deplasare folosit (avion, tren, autocar, mașină personală)

-Întrebări frecvente și mituri

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii