Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Drumul luxului în 2017, tradiție sau inovație?

Luxury Daily și Unity Marketing au realizat în 2017 un studiu dedicat industriei luxului și evoluției brandurilor de renume, obținând rezultate care ar putea schimba aspectul pieselor de lux. Conform acestuia, cheia care stă la baza unei dezvoltări eficiente este „inovația”.
StockSnap_E2B18DEE91

Consumatorii și nevoile acestora se schimbă în societatea actuală de la o zi la alta, obligând marile business-uri din industria luxului să-și regândească strategiile. De aceea, studiul realizat pe un eșantion de 600 de persoane, insiders din domeniul luxului, identifică inovația ca fiind prioritatea urgentă a marilor firme. Fie că se referă la produse, servicii, strategii sau comunicare, recenta abordare pare să fie cea mai eficientă.

În America și nu numai, valorile tradiționale pe care marii producători le-au răspândit au încetat să fie la modă în rândul consumatorilor, idei precum „exclusivitate”, „statut” sau „avuție” căpătând semnificații negative. „Noua idee de lux nu înseamnă ostentativ”, spune un membru al studiului desfășurat, în locul acestora, calitatea, designul, stilul și manufactura începând să câștige încrederea clienților.

Succesul luxului zilei de ieri nu îl confirmă pe cel de mâine

Brandurile care se bucură de o istorie în spate au cel mai mult de suferit din cauza acestei noi necesități. Ele se agață de moștenirea pe care o dețin, inovația fiind o abordare care îi sperie. Cu toate acestea, dorința de schimbare se simte din ce în ce mai des, ceea ce înseamnă că tiparul pe care l-au folosit până în prezent nu e obligatoriu să îi mențină pe piață și mâine.

„Retailerii și firmele de lux și-au pierdut viziunea” declară un alt membru în timp ce altcineva mărturisește că „există o creștere a cererii de produse sofisticate, impecabil construite și echilibrate din punct de vedere al prețului” determinând brandurile să recunoască în consumator un arbitru final al produsului, înțelegând astfel că luxul capătă un nou sens  în viața oamenilor, care s-au putea traduce prin:

-Combinația dintre stil și esență, asemeni brandului Canada Goose.

-Calitate și responsabilitate în croire, precum canapelele Interior Define.

-Autenticitate, urmând exemplul produselor TheRealReal.

-Produse nemuritoare și unice, precum stilourile Montblanc dedicate scriitorilor celebri.

Citește și Montblanc lansează un instrument de scris în onoarea scriitorului Antoine Saint-Exupéry

Din rezultatele studiului au reieșit câteva idei pe care, producătorii de lux, pot să le folosească în viitor:

– Inovația începe de la client. Acesta stabilește ce înseamnă luxul și care îi sunt nevoile. Astfel, o atentă observare a pieții ar putea rezolva eventualele probleme.

-Estetica nu înseamnă totul. Theodora Koullias, fondatoarea Jon Lou, un brand care combină moda și pragmatismul, își îndeamnă colegii să angajeze ingineri care să ajute la eficientizarea produselor. Ea oferă banalul exemplu al unei poșete, la care brandurile se gândesc doar din punct de vedere estetic, fapt care a dus la suprasaturație. Soluția inovatoare pe care o prezintă include trucuri inginerești ce sporesc utilitatea unei genți.

-Omul de rând a devenit noua celebritate. Dana Wood, jurnalistă de beauty, vorbește despre dezavantajele pe care o vedetă le oferă unui brand, printre acestea numărându-se vânzările slabe și rata scăzută a popularității produsului. În schimb, persoanele normale sunt adevărate mine de aur. Un exemplu îl reprezintă L’Oreal și noua achiziție – IT Cosmetics, un brand gândit de Jamie Kern, o persoană cu probleme reale, căreia nu i-a fost frică să se expună și să caute soluții eficiente.

 

Copyright: Pamela N. Danziger, contributor Forbes

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii