Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Drumul către Mad Max

În care este vorba despre un film pe care încă nu l-am văzut, dar despre care am aflat lucruri dintr-o altfel de experiență.
Mad Max

Drumul meu alături de Mad Max a început sâmbăta trecută, când Freeman Entertainment, distribuitorul peliculei ”Mad Max: Drumul Furiei” în România, a organizat, pentru jurnaliști și vedete, o zi pe circuitul de off-road de la Ciolpani , prin care și-a propus să recreeze parțial experiența personajelor din film, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

Am început ziua ”Mad Max” desfășurată la baza sportivă Top Cross TCS din Ciolpani cu o tură pe circuitul de motocross, pe locul din spate – dacă admitem că există așa ceva – al unei motociclete de concurs. Nu pot descrie prin cuvinte experiența avută, însă ce știu sigur este că mai vreau (cel puțin) odată și poate nu doar din postura de copilot.

A urmat o sesiune off-road pe traseul pentru mașini, unde de această dată am deținut total controlul – sau cel puțin așa îmi place mie să cred – noului Suzuki Vitara. Experiența dobândită la volan – în traficul din București, din țară, dar mai ales în timpul testelor și instruirilor de care am beneficiat din postura intermitentă de jurnalist auto din ultimii ani; despre una dintre ele, cea mai intensă, puteți citi aici – a făcut să reușesc o meritorie clasare pe locul al doilea al podiumului, cu un timp de sub 4 minute.

Călătoria mea alături de Mad Max ar fi putut continua aseară, când filmul a fost proiectat în avanpremieră în România, însă drumul profesional m-a purtat ieri pe alte meleaguri, mai exact la Timișoara, cel mai bun oraș pentru afaceri din România, potrivit topului ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”, ediția 2015. Până când voi reuși să văd ”Mad Max: Drumul Furiei”, care are premiera astăzi, 15 mai – sunt sigur că drumul mă va purta, în curând, și la cinematograf –, vă las în compania informațiilor primite de la distribuitorul peliculei în România.

Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max preferă să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia au evadat din Citadelul lui Immortan Joe luând cu ei cele mai de preţ posesii ale tiranului conducător. De aceea, împreună cu întreaga sa armată, Immortan porneşte într-o vânătoare explozivă a convoiului de fugari.

Tom Hardy („Cavalerul Negru: Legenda renaşte”) joacă rolul principal din „Mad Max – Drumul furiei” – al patrulea film din franciză. Laureata Premiului Oscar Charlize Theron („Monstrul”, „Prometheus”) este Imperator Furiosa. În film mai apar Nicholas Hoult („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Nux, Hugh Keays-Byrne („Mad Max”, „Frumoasa adormită”) ca Immortan Joe, Josh Helmen („X-Men – Viitorul este trecut”) ca Slit, Nathan Jones („Conan Barbarul”) ca Rictus Erectus, cunoscute în grup ca Soţiile, Rosie Huntington-Whiteley („Transformers 3”) este Splendida, Riley Keough („Mike meseriaşu’”) este Capabila, Zoe Kravitz („Divergent”) joacă rolul lui Toast, Abbey Lee este Demodata şi Courtney Eaton este Cheedo. În film mai apar John Howard, Richard Carter, interpretul şi compozitorul iOTA, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Juristic, Gillian Jones şi Joy Smithers.

Realizatorul laureat al Premiului Oscar George Miller („Happy Feet”) a regizat filmul după un scenariu scris de el împreună cu Brendan McCarthy şi Nico Lathouris. Miller este şi producătorul filmului alături de partenerul său de producţie, nominalizat la Premiul Oscar, Doug Mitchell („Babe”, „Happy Feet”) şi de PJ Voeten. Iain Smith, Chris deFaria, Courtenay Valenti, Graham Burke, Bruce Berman şi Steven Mnuchin au fost producători executivi.

În culise, echipa de creaţie i-a inclus pe directorul de imagine laureat al Premiului Oscar John Seale („Pacientul englez”), scenograful Colin Gibson („Babe”), editorul Margaret Sixel („Happy Feet”), designerul de costume laureat al Premiului Oscar Jenny Beavan („Cameră cu privelişte”), regizorul şi coordonatorul de cascadorii Guy Norris (”Australia”), designerul de make-up Lesley Vanderwalt („Numere fatale”). Distribuit la nivel naţional de Freeman Entertainment, filmul ajunge pe marile ecrane în format 2D, 3D, 4Dx şi IMAX 3D.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii