FacebookTwitterLinkedIn

Brașovul, cu vulcani stinși și stejari seculari

Dacă v-ați amuzat deja de răgetele înspăimântătoare de T Rex la Dino Parc și-ați străbătut la pas centrul vechi al orașului Brașov, puteți să vă îndreptați spre Racoș. Coloanele de bazalt care se ridică la înălțimi amețitoare (pentru cei mici), bălăceala de la lacul de Smarald și peisajul selenar de la vulcanul stins vă pot ține ocupați și-o zi întreagă. Dacă mai aveți energie, la plecare puteți da o fugă și pe la Castelul Sükösd-Bethlen din apropiere.

La nici jumătate de oră de mers cu mașina de Racoș se află Mercheasa cu „Bătrânul Carpaților“ – cel mai vechi copac din România. Toamna-i fain pentru cei mici să descopere frunze în tonuri diferite și ghinde. Însă și vara cred că-i o bucurie să admiri mândrul copac în toată splendoarea frunzișului său. Iar pe drum spre Mercheasa puteți urca la cetatea Rupea pentru niște panorame faine cu casele colorate din oraș.

Unde te poți caza? Viscri 125 e cel mai aproape de sufletul nostru. Acolo ne-am rupt de lumea noastră de zi cu zi și-am savurat viața la țară, cu tot confortul posibil. Dacă sunteți în căutare de pensiuni cu spații de joacă și piscină, în zonă am stat la Hanul Mureșenilor și la Conacul Ambient.

Covasna, cu urși bruni și iz nobiliar

Pentru noi, Covasna înseamnă luciul lacului Sf. Ana în care se oglindesc brazii deși, plantele carnivore din Tinovul Mohos, mofetele urât mirositoare și lumina caldă a apusului care se revarsă peste domeniul Zabola și ai lui cai albi.

Doritorii de drumeții o pot apuca pe Muntele Puturosu până la Tinovul Buffogo, trecând pe lângă Cimitirul Păsărilor. Sau dacă vreți să le arătați celor mici meșteșuguri tradiționale, îi puteți face o vizită lui Szőke Tibor, dogar dintr-o familie cu state vechi.

Unde te poți caza? Domeniul Zabola nu doar că are niște camere care te transpun în altă lume, dar oferă oaspeților tot felul de activități pentru întreaga familie. Poți merge cu pădurarul să observi urșii bruni în mediul lor, poți face o plimbare cu trăsura prin împrejurimi sau poți lua un coș plin cu bunătăți de la ei pentru a-l savura oriunde pe domeniu.

Dobrogea, cu apusuri de catifea

Dacă ajungeți pe litoralul românesc poate găsiți timp să vă abateți o zi-două de la rutina plajă – soare – bălăceală pentru a vizita cetatea Enisala, cetatea Argamum și capul Dolosman. Căldura în timpul zilei poate să fie greu de tolerat de către cei mici, așa că-i recomandat să mergeți după-amiaza târziu. Împușcați doi iepuri dintr-o lovitură: aerul e mai suportabil, iar culorile calde în care scaldă apusul cetatea Enisala te îmbie la fotografiat.

Pentru amatorii de drumeții ușoare, de la ruinele cetății Argamum se poate urca încet, încet pe coastă până la capul Dolosman, în sunetul valurilor care se lovesc de stânci. Iar dacă vreți doar să vă bucurați de lacul Razim și de peisaj, puteți să luați câteva gustări cu voi și-o pătură. O să aveți parte de-un picnic cu super priveliști.

(despre toate locurile faine de explorat cu copiii scriu pe miniCalatorii.ro)