Cautare
, Contributor

Modă |
|

Drive-test Bentley cu Carmen Șeitan: Pasiunile unei doamne

IMG_0417.jpg
După moda de lux și business-ul, cea mai mare slăbiciune a femeii de afaceri Carmen Șeitan o reprezintă... momentele petrecute la volan. Tocmai de aceea, am provocat-o pe cea care a adus pe scena luxului românesc branduri precum Canali, Moschino și Brunello Cucinelli la o escapadă într-un bolid de mare viteză: noul model de Bentley.

Lui Carmen îi place să glumească, adesea, că într-o altă viață a fost șofer de taxi, pentru că pasiunea pentru condus a fost dintotdeauna o constantă în rândul plăcerilor sale. ,,Ador să conduc și nu obosesc niciodată, ba chiar mă relaxează să fiu la volan”, povestește ea, cu înflăcărare. ,,Dacă îmi spui că mâine trebuie să fiu la Milano, cu mașina, acum mă urc și plec, cu cea mai mare plăcere”.

Ca toate femeile, capacitatea de multitasking a lui Carmen este vizibilă chiar și în momentele în care se află la volan, dar ține să precizeze că are grijă să nu încurce niciodată circulația. ,,Profit de culoarea roșie a semaforului ca să mă machiez, să vorbesc la telefon, uneori chiar să mănânc rapid ceva”, explică ea, ,,dar sunt mereu cu un ochi la semafor și la celelalte mașini”.

Dovada supremă a abilităților sale în materie de șofat o reprezintă opiniile laudative ale persoanelor de gen masculin care au avut ocazia s-o observe de-a lungul timpului, atât în trafic, cât și în momentul critic al oricărui șofer: parcatul. ,,Pot să parchez oriunde, în orice împrejurare, oricât de dificil ar fi”, râde ea.

Când și-a cumpărat actuala mașină, soțul ei a întrebat-o dacă ar fi cazul să-i instaleze și sistemul opțional de senzori. ,,Am zis <<Mie, senzori? Ar fi o jignire”>>”, își amintește, râzând, femeia de afaceri.

Clic aici pentru o galerie foto cu noul model de Bentley.

Din aceeași ambiție de șofer pasionat și experimentat, Carmen nu agreează ideea de a avea un angajat care să-i conducă mașina, așa cum se poartă în lumea oamenilor de business. ,,Eu trăiesc momentul, îmi place să fiu cu piciorul pe frână, pe accelerație, să dețin controlul”, explică ea. ,,N-aș putea să stau relaxată pe banchetă, știind că altcineva conduce pentru mine”. Tot din acest motiv – lipsa controlului direct – nu-i place nici noua tendință de a dota mașinile cu cutii automate de viteză. ,,Îmi place cutia de viteze clasică, pentru că îți permite să simți cu adevărat mașina pe care o conduci”, crede ea.

De-a lungul timpului, Carmen a condus mai multe mărci auto, iar din toate experiențele avute la volan a ajuns la o concluzie: nu îi plac mașinile de teren, ci bolizii cu linii elegante, cu care te poți strecura oriunde și care îți înlesnesc viața într-un oraș mare. Firescul fiind, de altfel, o coordonată a vieții ei: Carmen pare să facă o mie de lucruri în același timp, fără ca vreunul dintre ele să pară o corvoadă.

,,Am energie pentru orice și îmi place”, recunoaște ea. Se trezește la șapte dimineața și funcționează perfect până la 12 noaptea, interval în care se ocupă de cei doi copii, de cele patru business-uri (Moschino, Distinto, Canali și Brunello Cucinelli), dar și de micile plăceri personale, precum gătitul.

Atât în business, cât și în viața privată, își împarte atribuțiile cu soțul său, strategia familiei Șeitan fiind una extrem de coerentă. ,,Am concentrat totul, de la business până la școlile copiilor și la casa în care locuim, în zona Dorobanți, astfel încât logistica să fie de partea noastră”, explică ea. ,,Contează întotdeauna să găsești ritmul de viață care ți se potrivește cel mai bine”.

 

Bentley Continental GT Cabrio Speed

Motor W12, capacitate cilindrică: 5.998 cmc, putere: 460 kW – 625 Cp, cuplu 800 Nm, cutie automată TT8, tracțiune integrală

Consum mediu: 14,9 L/100km

Dotări: Bi-Xenon cu tehnologie LED; jante cu zece spițe de 21’’; cameră video pentru mersul înapoi; emblema W12 inscripționată pe aripa din fața; ceas Breitling; navigație HDD de 8’’; sistem audio cu 8 incinte; culoare interior Beluga; culoare exterior Hallmark.

Accelerație: 0-100 km/h: 4,4 s

Viteză maximă: 325 km/h

Preț fără TVA: 202.461de euro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii