Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Drept la replică din partea SCA Stoica și Asociații

În legătură cu articolul „Dacian Cioloș, vestea bună și vestea proastă”, am primit din partea Societății Civile de Avocatură „Stoica și Asociații” următorul mesaj.

„Ați susținut, printre altele că (…) numele acestuia (Mihai Selegean, director juridic al BRD – n. red.) a  fost vehiculat în legătură cu dosarul creditelor ilegale acordate de BRD”.

Deși din context rezultă că nu este vorba de o informație oferită în premieră în cadrul articolului ci doar o trimitere la anumite „dezvăluiri” vehiculate în presă, fără însă ca acestea să fie citate, vă aducem la cunoștință că nu există niciun element care să susțină o astfel de afirmație.

Astfel, în virtutea atribuțiile de serviciu, domnul Mihai Selegean nu a fost implicat personal în niciun fel în acordarea sau derularea creditelor pretins frauduloase.

Deși BRD-Groupe Societe Generale a sesizat organele judiciare încă din anul 2012 în legătură cu neregulile depistate în acordarea anumitor credite, sesizări care au pus bazele mai multor dosare penale aflate atât în faza de urmărire penală, cât și în faza judecătorească, domnul Mihai Selegean nu a fost acuzat de nicio autoritate judiciară pentru săvârșirea vreunei fapte ilegale. Mai mult, dânsul nu a fost nici măcar citat în calitate de martor în vreuna din aceste proceduri judiciare, tocmai ca urmare a faptului că, prin virtutea funcției deținute, nu a avut atribuții în cadrul procedurii de acordare a creditelor.

Singura implicare a domnului Mihai Selegean în raport cu aceste credite constă în aducerea la cunoștința autorităților competente a neregulilor descoperite în legătură cu acordarea acestor credite prin formularea mai multor plângeri, precum și în procesul de recuperare a creanțelor băncii.

Pe cale de consecință, având în vedere că informațiile publicate în articolul în discuție nu au fost verificate suficient și nici nu s-a încercat lămurirea acesteia prin solicitarea unui punct de vedere persoanei în discuție, vă solicităm să retrageți informațiile neadevărate și să publicați prezentul drept la replică.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii