Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Dragoş Tudorache și Paul Gheorghiu, propunerile pentru ministrul Afacerilor Interne și șeful Cancelariei Primului-ministru

Ion Dragoș Tudorache și Paul Gheorghiu sunt propunerile pe care prim-ministrul Dacian Cioloș le-a făcut pentru funcțiile de ministru al Afacerilor Interne, respectiv șef al Cancelariei prim-ministrului. Propunerile vor trebui să fie validate de Klaus Iohannis.
declaraite ciolos1443

Cioloș a declarat într-o conferință de presă la Palatul Victoria că respinge acuzațiile vehiculate potrivit cărora l-ar trimite pe Dragoș Tudorache ca să influențeze alegerile și că a analizat la început posibilitatea unui interimat pe care însă a respins-o pentru că “este un minister important, care are atribuţii importante în perioada următoare, inclusiv în organizarea alegerilor”. 

“Dată fiind sensibilitatea perioadei următoare, trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu am avut prea mult de ales, pentru că e greu să convingi pe cineva din afară să vină pentru patru luni de zile la un minister cu o activitate importantă, aşa încât am decis să îl propun domnului preşedinte pe Dragoş Tudorache, şeful de Cancelariei de aici, de la Guvern. Dânsul a avut ocazia, să colaboreze cu Ministerul de Interne, deci cunoaşte cât de cât cum funcţionează ministerul în această perioadă; de când este la guvern, la fel, a colaborat îndeaproape şi cu domnul Tobă, şi cu Ministerul de Interne şi cred că dânsul este în măsură să facă faţă la provocarea care este acolo, la Ministerul de Interne. Sigur, am văzut discuţiile, dezbaterile din aceste zile, când s-a vehiculat şi numele dânsului, că prim-ministrul Cioloş vrea să-şi trimită omul acolo ca să influenţeze alegerile sau eu ştiu care partid să influenţeze alegerile […] Un lucru e cert: în nici un caz dânsul nu va candida la alegeri, va rămâne până la sfârşitul mandatului, după care a spus că intenţionează să-şi vadă de treabă, deci nu cred că poate să fie acuzat că vor exista alt gen de interese de a influenţa alegerile”, a precizat prim-ministrul în conferința de presă. 

În locul lui Dragoș Tudorache, care a fost până în prezent șeful Cancelariei prim-ministrului, Dacian Cioloș l-a propus pe  Paul Gheorghiu, fostul său șef de cabinet.

“La Cancelarie, în locul dânsului, pentru că şi dânsul ocupă în momentul de faţă un post de ministru, m-am gândit să îl propun pe dl. Paul Gheorghiu, care este în momentul de faţă şeful meu de cabinet, care cunoaşte mersul lucrurilor la Cancelarie, este cunoscut de toţi miniştrii şi cred că va face faţă acestei sarcini până la sfârşitul mandatului“, a mai precizat Dacian Cioloș.

 

sursă foto: gov.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii