Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Dragoș Popescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Dragoș Popescu Avere: 14-15 milioane de euro Varsta: 41 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: IT&C  

Dragoş Popescu, proprietarul RHS Company, e mulţumit de felul în care compania sa a reuşit să navigheze în apele tulburi ale crizei, care în ultimii doi ani au venit cu o scădere de peste 50% a vânzărilor, scufundând o serie de jucători importanţi din industria IT. Pentru a face faţă crizei, la sfârşitul lui 2009 RHS Company şi-a integrat operaţiunile cu Tornado Systems, cele două companii rămânând totuşi două entităţi distincte din punct de vedere juridic.

Dacă în 2009 RHS obţinea, de una singură, o cifră de afaceri de 58,8 milioane de euro şi un profit de 0,9 milioane de euro, pentru 2010, pe fondul integrării, RHS Tornado Company îşi propunea o cifră de afaceri de 95 de milioane de euro. Până la finalul anului, compania înregistra însă o cifră de afaceri de doar 75 de milioane de euro, mai mică cu 20% decât estimările iniţiale. „Piaţa a fost la fel de jos ca şi anul de dinainte, n-a fost nimic spectaculos. Pentru noi a fost un an bun, prin prisma faptului că am reuşit să revenim la nivelul din 2008. Pentru 2011, perspective foarte mari de creştere nu sunt, deci piaţa rămâne tot pe acolo. E normalitate, nu mai e criză, practic ce vedem acum, asta e piaţa“, spune Popescu, care anul acesta va încerca din nou să atingă ţinta de vânzări impusă anul trecut: o creştere până la 100 de milioane.Semnele sunt bune, compania înscriindu-se pe un trend crescător: în primul semestru, vânzările au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar pentru cea de-a doua parte a anului s-a preconizat o creştere şi mai mare. „În total, ne aşteptăm la o cifră de afaceri mai mare cu aproximativ de 30%.“ Vor trebui să facă însă asta fără eMag, care, până anul trecut, era cel mai mare dintre cei peste 2.000 de clienţi ai companiei.

Acum Popescu recunoaşte că relaţiile de afaceri ale celor două companii au încetat, pe fondul preluării retailerului online de către Asesoft Distribution. „Într-adevăr, eMag-ul ajunsese la un procent destul de important din cifra noastră de afaceri, dar aşa s-a întâmplat. A fost o decizie a lor, internă, n-au mai vrut să lucreze cu noi. În momentul acesta ne-am balansat portofoliul de clienţi, nu pot spune că avem acum un client care să se detaşeze ca fiind cel mai mare.“ Cu atât mai dureroasă trebuie să fie pierderea eMag, care controlează o parte destul de importantă din piața online – peste 60% –, cu cât șeful RHS recunoaște importanța pe care jucătorii din online o câștigă în defavoarea retailului clasic. Cu toate acestea, el spune că nu va adopta niciodată o strategie, similară cu cea a Asesoft, cumpărând un jucător de pe această piață.

Vezi care era averea lui Dragoș Popescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii