Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Dragnea, despre creşterea ROBOR: Cred că trebuie să aibă loc o discuţie cu BNR

Indicele ROBOR continuă creșterea accentuată: a depășit 1,7%

Indicele ROBOR (Rata dobânzii la depozitele plasate) la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a ajuns la 1,71%, astăzi, în creștere cu 8,2%, față de nivelul de vineri, când a fost de 1,58%, potrivit Băncii Naționale a României (BNR). Acest indice se află pe creștere accentuată de aproximativ o săptămână. De asemenea, indicele ROBOR la trei luni a crescut vineri la 1,58%, faţă de nivelul de 1,46%, înregistrat cu o zi înainte şi 1,11% înregistrat luni, 25 septembrie.

Adrian Vasilescu (BNR): Se remarcă în această toamnă tendințe noi pe piața dobânzilor și a cursurilor valutare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Alexandria, că Guvernul trebuie să aibă o discuţie cu reprezentanţii BNR pe tema creşterii ROBOR, la care să participe şi reprezentanţii celorlalte bănci, el afirmând că este nevoie de o relaţia corectă cu sistemul banca, scrie Mediafax.

După părerea mea trebuie să aibă loc o discuţie. Poate să aibă loc o discuţie la care să participăm şi noi cu conducerea Băncii Naţionale, pentru că este un subiect important. Cred că trebuie să aibă loc această discuţie şi poate nu numai cu Banca Naţională, poate şi cu reprezentanţii celorlalte bănci. Eu cred că o relaţie corectă cu sistemul bancar, corectă – accentuez, este benefică, dar şi o relaţie corectă cu BNR, dar trebuie să fie în ambele sensuri”, a declarat Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la Suceviţa, că rolul Băcii Naţionale era să aibă grijă să nu crească indicele ROBOR, Tudose precizând că intenţionează să aibă o discuţie pe această temă cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cred că colegii noştri de la Banca Naţională au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR: să nu crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a declarat prim-ministrul.

Invitat să comenteze afirmaţiile potrivit cărora creşterea indicelui ROBOR ar fi fost provocată şi de preluarea la buget a profitului companiilor de stat, Tudose a răspuns:

Cred că glumiţi! Ne-am luat banii, cum adică? Erau banii noştri, Dumnezeule, banii statului! N-am furat banii altcuiva”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii