Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Dragnea despre aderarea la moneda euro în 2022: Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, șeful social-democraților, a declarat, marți, că în ceea ce privește aderarea țării noastre la zona euro la un anumit termen trebuie să existe o analiză serioasă în prealabil și o discuție cu Președinția, Guvernul, Parlamentul, Banca Națională, transmite Agerpres.
 aboneaza-te
Liviu Dragnea shutterstock_372051865

Întrebat cum comentează afirmația ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, conform căreia România ar putea adera la zona euro în 2022 și dacă există un proiect asumat în acest sens sau doar o dorință, Dragnea a spus:

E o dorință, o dorință firească. Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză serioasă a majorității, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuție cu Președinția, este o dorință a noastră a tuturor, dar nu este un proiect foarte ușor și nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene. Dar respect domnului ministru Meleșcanu și…”.

El a negat că s-ar iniția vreun demers la nivel guvernamental: „Din câte știu eu nu și nu cred că a început cineva o asemenea aventură”.

Liviu Dragnea participă la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe: România ar putea să adopte moneda euro în 2022

Duminică, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, într-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, preluat de Reuters, a declarat că România, economia cu cel mai puternic ritm de creștere din Uniunea Europeană, ar putea adera la zona euro în anul 2022, după creșterea veniturilor celor mai săraci cetățeni.

„Aderarea la zona euro este o decizie politică pe care am adoptat-o în urmă cu mai mulți ani. În prezent, îndeplinim deja criteriile formale astfel că am putea adera și mâine la uniunea monetară. Însă ne temem că acest lucru va avea un impact negativ asupra veniturilor pensionarilor și ale celor mai săraci. Cred că vom adopta euro peste cinci ani, în 2022, a spus Teodor Meleșcanu.

Zona euro este compusă în prezent din 19 state membre. Ultima țară care a aderat la zona euro este Lituania, care a făcut trecerea la moneda unică în 2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii