Cautare
, Forbes Staff

Sănătate |
|

Dr. Max va deveni oficial unul dintre cei mai mari jucători de pe piața farmaceutică locală, cu 613 farmacii, după preluarea grupului A&D Pharma

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Dr. Max a achiziționat grupul farmaceutic A&D Pharma. Tranzacția este în curs de finalizare.
 aboneaza-te
leonardo ferrandino

Lanțul internațional de farmacii Dr. Max a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția A&D Pharma Group, prin intermediul GLEB HOLDINGS PLC. În urma deciziei Consiliului Concurenței, Dr. Max va deveni acționar majoritar al A&D Pharma Group, care deține lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus și divizia A&D Pharma Marketing & Sales. Ultimii pași formali de finalizare a tranzacției vor fi făcuți în săptămânile următoare.

Dr. Max a intrat pe piața românească în iunie 2017, prin achiziția lanțului de farmacii Arta, cu 31 de unități. Prin noua tranzacție, Dr. Max va deveni unul dintre principaliiactori de pe piața românească cu un număr total de 613 farmacii. Această cifră nu include cele 18 farmacii Arta care vor fi transferate altor divizii în urma angajamentului asumat față de Consiliul Concurenței. De asemenea, Dr. Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice și furnizor de servicii de marketing și vânzări, cu peste 5.000 de angajați.

”Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Tranzacția este expresia concretă a angajamentului nostru față de România, ca și a planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung la nivel regional. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deținând poziția de lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&Pharma” a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max.

El a adăugat că încă nu s-a hotărât, la nivel de companie, dacă farmaciile Sensiblu și Punkt vor dispărea de pe piață, fiind rebranduite în Dr. Max, sau dacă vor exista sub toate aceste branduri.

Prin această tranzacție, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii in Europa Centrală și de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro și peste 12.000 de angajați în Europa. Dr. Max este deținut de Penta Investments, un grup de investiții privat ce deține active în domenii precum sănătate, servicii financiare, producție, apărare, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii