Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Summer Plans 2021 |
|

Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România: „Predictibilitatea cu privire la pandemie crește, nu și cea legată de criza de semiconductori”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania & General Manager Continental Automotive Romania SRL_

Vacanță pentru business

În timp ce activitatea companiei Continental funcționează după programul normal de lucru, angajații Continental se pot bucura de vacanța de vară în mod responsabil, după mai bine de un an în care cu toții am fost nevoiți să respectăm măsurile sanitare impuse de pandemie. Marele avantaj al companiei noastre pe parcursul crizei de coronavirus a fost că, încă cu mult înainte de izbucnirea acesteia, în cadrul Continental era posibil lucrul de acasă. Cei mai mulți dintre angajații care ocupă funcții administrative, precum și majoritatea celor din centrele de cercetare și dezvoltare, acolo unde activitatea o permite, au posibilitatea, în continuare, de a lucra de acasă pentru o perioadă extinsă de timp. Flexibilitatea culturii noastre organizaționale ne-a permis și ne permite să folosim cele mai bune opțiuni pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim.

Certitudini și predictibilitate

Trăim într-o lume care este în continuă schimbare, căreia trebuie să îi facem față într-o manieră cât mai constructivă, competitivă și sustenabilă. Discutăm mai degrabă despre un proces de transformare declanșat de criza financiară din industria automotive, căreia i s-a adăugat și criza de coronavirus, circumstanțe care cer flexibilitate și agilitate. Predictibilitatea cu privire la pandemie crește, nu și cea legată de criza de semiconductori.

Agilitatea este prezentă în cultura noastră organizațională și modul nostru de operare încă de ceva vreme. Cu toate acestea, este adevărat că necesitatea aplicării accelerate a acesteia a devenit indispensabilă și imediată odată cu declanșarea procesului de transformare. Acesta ne-a impus să ne adaptăm continuu la situațiile noi care apar, care nu de puține ori se modifică la rândul lor cu o viteză fulminantă. Adoptarea activă a agilității ne-a oferit perspectiva de a folosi provocările în favoarea noastră prin identificarea oportunităților date tocmai de către acestea. Și mă refer aici atât la cele de ordin organizațional, interne, cât și la cele externe, care provoacă o schimbare majoră în întreaga lume, nu doar într-o industrie sau alta.

Îngrijorări

Cu toate că trend-ul de combatere a pandemiei a fost unul pozitiv odată cu facilitarea imunizării populației, interesul și conștientizarea actuală scăzută a oamenilor pentru vaccinare, mai ales în condițiile în care noile variante de virus se dovedesc a fi mai agresive din punct de vedere al răspândirii comunitare decât cele precedente, crește riscul apariției unui al patrulea val. Un astfel de eveniment va însemna, fără doar și poate, reintroducerea unora dintre măsurile de prevenție care între timp au fost eliminate și va avea un nou impact nefavorabil pentru noi toți. Pe parte de industrie, cum menționam anterior, se menține criza de semiconductori.

Planuri de business

Informațiile cu privire la planurile noastre de business pentru acest an au fost făcute publice și pot fi găsite pe portalul de presă.

Vacanță în țară sau străinătate

Atât eu, cât și soția mea suntem vaccinați. Dacă situația pandemică ne va permite, intenționăm să găsim un loc mai puțin aglomerat pentru o vacanță de vară alături de cei doi copii ai noștri, precum și să îmi vizitez părinții care locuiesc în străinătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii