FacebookTwitterLinkedIn

Lumea este în permanentă schimbare, însă pandemia a accelerat lucrurile. Iar toate acestea nu fac decât să îngreuneze misiunea unui lider care trebuie să aibă o gândire deschisă și să nu se blocheze în proceduri și reguli stricte. „Înainte făceam un plan pentru un an, dar acum, în pandemie, facem un plan în fiecare săptămână pentru că nu știm ce se întâmplă. Nu poți să trăiești în haos, trebuie să te adaptezi, să fii în stare să poți schimba planurile foarte repede. Asta e agilitate“, spune ferm dr. Christian von Albrichsfeld – Country Head & General Manager Continental Automotive România. De altfel, industria auto în care activează s-a confruntat încă dinainte de pandemie cu schimbări majore de direcție. Astfel, se urmărește acum obținerea unei mobilități conectate, cu mașini care comunică între ele, mașini autonome și vehicule care mizează pe reducerea CO2. În acest context, un lider trebuie să fie deschis pentru schimbare. „Viziunea și valorile rămân constante, dar strategia trebuie să fie flexibilă. Dacă condițiile se schimbă drastic, trebuie acționat repede“, subliniază dr. Christian von Albrichsfeld. Așadar, un lider agil este flexibil și eficient. Mai mult decât atât, un lider agil are un stil de management prin care deleagă responsabilități și oferă oamenilor din echipă libertatea de a acționa, conducându-i abil spre rezultatele dorite. „Dacă vrei să construiești un vapor, învață-i pe oameni să tânjească după mare. Nu înseamnă că management nu mai există. El rămâne foarte clar, dar trebuie să arăți oamenilor de ce lucrezi, care e viziunea și unde dorim să ajungem în 5 ani, cum pot ei participa la acest succes, să se simtă și ei liberi să se gândească cum pot contribui“, argumentează el.

Însă agilitatea nu e totul! Inovația este la fel de esențială. Jucătorii din industria auto nu urmăresc neapărat volume mai mari de vânzări, cât dezvoltarea serviciilor de mobilitate. „Vrem să mergem în direcție de mașini autonome, care sunt conectate, să avem sisteme de mobilitate, taxi fără șofer. Vorbim despre sisteme curate, sigure și conectate.“, explică G.M.-ul Continental Automotive România.

Referitor la schimbările necesare într-o cultură organizațională, acesta recomandă liderilor să înceapă cu pași mici astfel încât oamenii din echipe să se bucure de fiecare succes în parte.

În final, un lider agil are o mentalitate de învingător. Însă cele mai mari provocări din perspectivă de agilitate sunt legate de capacitatea de a te descurca cu resurse limitate. „Avem două priorități: să introducem metodologie de agilitate în direcție de proiecte pentru clienți și să facem traininguri. E important să creștem eficiența, calitatea și inovația și să ne folosim de oportunități“, concluzionează el.