
Forbes reINVENT SUMMIT reunește cei mai reprezentativi lideri de business din România pentru a discuta despre strategiile lor de a face față contextului actual.
Forbes reINVENT Summit este transmis live pe pagina de Facebook Forbes Romania, sâmbătă, 21 noiembrie 2020, de la ora 10:00.
Dr. Christian von Albrichsfeld (CEO Continental) a fost speaker în cadrul evenimentului online Forbes reINVENT SUMMIT 2020. Iată care au fost principalele sale declarații:
“Agilitate este cuvântul de ordine. Cu toții discutăm despre o criză de coronavirus, dar acum un an a fost o criză financiară, o criză în business în automotive. Întotdeauna avem niște lucruri care se întâmplă și la care trebuie să reacționăm. De fapt, nu e o criză, ci o transformare.
În automotive am știut dinainte că mașina trebuie să devină din ce în ce mai autonomă, că trebuie să găsim noi tehnologii. Pentru companiile care nu se adaptează e o criză, pentru celelalte e o oportunitate.
Acum mașina e ca un mobile phone pe roți. Avem conectivitate în direcție de comunicare, spre exemplu mașina poate comunica cu alta că după 500 m este gheață și poate să ne avertizeze sau să decelereze. Poate vom avea un oraș fără semafor pentru că o mașină știe când vine alta și vom avea doar niște avertizări pentru că mașina face totul.
O altă tendință este când criza apare nu pentru că tehnologia avansează, ci vine pe cale politică. Suntem fortați să facem un shift de la benzină către electromobilitate sau tehnologii alternative. Dar încă nu avem o electricitate verde 100%, undeva o centrală tot merge pentru a produce electricitate.
Schimbările în vremuri de criză vin foarte repede. Lumea devine volatilă, nesigură, complexă și ambiguă. Nu avem timp să ne gândim ce trebuie să fie făcut pe o perioadă mai lungă, ci trebuie să reacționăm repede. Trebuie să fim mai flexibili, mai agili.
În automotive nu ne mai gândim că avem un proiect și după 2-3 ani livrăm după specificații, ci ne adaptăm din mers – facem un plan, îl desfacem dacă e necesar, vedem rezultatul și mergem mai departe.
Trebuie să folosim tehnologie și în direcție de management, să ne adaptăm la lucruri care se schimbă. Trebuie să reevaluăm, într-un timp mai scurt, să vedem dacă mergem mai departe și să adaptăm strategia noastră.
S-a schimbat modul de busines de azi pe mâine. Și aici trebuie să avem în vedere o comunicare foarte bună cu oamenii care lucrează tot mai mult de acasă. Trebuie să găsim soluții cum să menținem contactul direct cu clienții și cum putem păstra comunicarea cu ei.
În criză trebuie să fim mai aproape de oameni decât de obicei pentru că ei nu mai sunt toți în companie, nu mai lucrează împreună, ci sunt acasă și lucrurile nu vor reveni cum au fost odată.
În concluzie, cuvântul cheie în criză este agilitate. Să fim mai flexibili, să ne adaptăm mult mai des la lucrurile care se schimbă, să fim foarte aproape de oameni – angajați, clienți, furnizori. Și mai trebuie să fim atenți dacă modelul de business mai merge și dacă nu, trebuie schimbat. Iar dacă sunt în criză, trebuie să văd de unde pot lua bani ca ajutor, fonduri de stat, europene. “