Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

DPD România: Românii au trimis cu aproape 50% mai multe colete în străinătate în primele șapte luni ale anului

Românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor DPD România, companie de curierat expres și coletărie de pe piața locală.
 aboneaza-te
Lucian Aldescu - DPD Romania

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, țări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara țării. În ceea ce privește volumul coletelor primite de către români din străinatate, ponderea lor a crescut cu 24%. Cele mai multe dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie și Polonia, țări care au generat peste 80% din totalul importurilor în primele 7 luni ale anului.

În topul județelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara țării se află București, urmat de Timișoara, Sibiu, Arad și Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate. Clasamentul județelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de București și Timișoara, urmate de Brașov, Cluj și Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate.

Potrivit datelor companiei, coletele primite de români din Europa cântăresc în medie 7,6 kg și reprezintă bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care călătoresc cu companii low cost.

Observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în țările europene mai ales produse romanești și multe bagaje. De asemenea, aceștia primesc acasă, în țară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creștere a volumului de expedieri cross border, susținută de studenții români internaționali, Black Friday și sărbătorile de iarnă”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii