Cautare
, Contributor

Industrie |
|

DPD România, investiții de 2,5 mil. Euro în extinderea capacității logistice

Suma va fi folosită pentru dezvoltarea şi dotarea a două depozite: hub–ul central din Sibiu (4.200 mp) și cel din București (4.800 mp).
Lucian Aldescu - DPD Romania

DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, anunță investiții de 2,5 milioane euro, alocate extinderii capacității logistice pentru anul viitor. Suma va fi folosită pentru dezvoltarea şi dotarea a două depozite: hub–ul central din Sibiu, care va avea o suprafață de circa 4.200 de metri pătrați, dezvoltat de WDP și cel din București, cu o suprafață de 4.800 de metri pătrați, al cărui dezvoltator este IMMOFINANZ Group.

Immofinanz își vinde portofoliul logistic, inclusiv cel din România

Potrivit reprezentanților companiei de curierat, această investiție face parte din strategia de extindere a capacității logistice din România, demarată anul acesta, lucru care va juca un rol cheie în dezvoltarea business-ului DPD România. Bugetul de 2,5 milioane euro este destinat exclusiv amenajarii şi dotării celor două depozite cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat.

Carrefour, parteneriat cu P3 pentru un hub de 81.000 mp

Astfel, noul depozit din Bucureşti va fi dotat cu un sistem performant de rutare a coletelor şi va beneficia de o nouă linie de sortare și transport a coletelor. Capacitatea depozitului din Capitală va permite sortarea a 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți și acomodarea a 160 de curieri.

”Extinderea capacității depozitelor este esențială, pe fondul atragerii noilor clienți și a creșterii volumelor de transport ale clienților existenți. Depozitul din Capitală va fi dotat cu cele mai moderne soluții logistice, este bine poziţionat, în nordul orașului București, permițând accesul rapid. Sibiul este oraș cheie pentru modelul nostru de business, acolo unde avem hub-ul central”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România (foto).

Polach Logistics & Transport își extinde flota cu 15 camioane Mercedes-Benz Actros

În ceea ce privește hub-ul central al DPD România din Sibiu, extinderea acestuia a fost inițiată în luna octombrie a acestui an, urmând ca în septembrie, anul viitor, să poate fi utilizată la capacitate maximă de către DPD. Depozitul din Sibiu va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii