Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Dow Jones a desemnat Pirelli ca fiind lider mondial pentru sustenabilitate în sectorul de automobile și componente

Compania Pirelli a fost desemnată lider mondial pentru sustenabilitate în sectorul de automobile și componente de către Indicele Mondial și European de Sustenabilitate Dow Jones. Acesta este rezultatul review-ului anual al indicelui realizat de către S&P Global prin SAM.  
Slatina

 

Grupul cu sediul în Milano a primit un scor total de 84 de puncte, în comparație cu media pe sector de 35 de puncte.  „Confirmarea companiei Pirelli ca lider mondial de către Indicele Dow Jones recunoaște încă odată valoarea integrării sustenabilității în strategia de dezvoltare a companiei noastre. Angajamentul constant pentru îmbunătățirea performanțelor economice, sociale și de mediu de-a lungul întregului lanț valoric, de la selectarea distribuitorilor, până la asigurarea sănătății și siguranței la locul de muncă, de la respectul pentru mediu, până la sustenabilitatea noilor produse, toate acestea sunt esențiale pentru modelul nostru de business care țintește să creeze valoare pentru toți acționarii săi”, a declarat Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

De asemenea, Manjit Jus, Director Mondial al ESG Research and Data di S&P Global, a adăugat: „Felicităm compania Pirelli pentru că a fost inclusă în Indicele Mondial și European de Sustenabilitate Dow Jones. O distincție DJSI demonstrează ce înseamnă a fi lider de sustenabilitate în propria industrie. Cu un număr record de companii ce au participat la Evaluarea Sustenabilității Corporative 2020, dar și cu regulile mai stricte de includere de anul acesta, compania Pirelli s-a diferențiat, angajamentul acesteia pentru oameni și planetă fiind recompensat.”

 

Lansat în 1999, indicele de sustenabilitate Dow Jones al S&P Global este printre cei mai semnificativi indici bursieri în privința sustenabilității la nivel mondial. Analiza anuală acoperă mai bine de 7.300 de companii și aproximativ 95% din valorificarea pieței globale.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii