Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Două studente au inventat o bacterie care mănâncă plasticul din oceane

Poluarea extremă a oceanelor ridică o mare problemă asupra planetei. Potrivit unor studii recente, în 2050 vom găsi mai mult plastic decât pește în apele mărilor, iar acesta este motivul pentru care foarte mulți cercetători lucrează la găsirea unei soluții pentru a rezolva această situație.
Cea mai nouă descoperire este o bacterie, pe are studentele Jeanny Yao și Miranda Wang au început să o dezvolte încă din primii ani de facultate. Studentele au obținut deja brevet, dar și o finanțare de 400.000 de dolari pentru a demara. Și toate acestea la doar 20 de ani.

Două studente au inventat o bacterie are mănâncă plasticul din oceane

 Jeanny Yao și Miranda Wang au câștigat deja 5 premii datorită acestui proiect.  Studentele au devenit populare, după ce au devenit cele mai tinere câștigătoare ale premiului pentru știință, Perlman.
 Toată această recunoștință datorită micilor bacterii care sunt capabile să transforme plasticul în CO2 și apă. Tehnologia poate fi folosită în două moduri: pentru curățarea plajelor și, de asemenea, pentru producerea de materiale row pentru îmbrăcăminte.
„Este imposibil să-i facem pe oameni să nu mai folosească plastic. Avem nevoie de o tehnologie pentru a distruge materialul, iar totul să devină biodegradabil”, spune Miranda Wang.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii