FacebookTwitterLinkedIn

De exemplu, fară a fi necesare cunoștințe de programare, peste o temă creată de Creative-Tim se aplică automat motorul AppSeed, astfel că este generat un website complet și care poate fi editat grafic fără modificări ulterioare de cod.

Site-urile de prezentare disponibile deja sunt din categoriile corporate și multi-purpose: restaurante, produse fizice sau digitale vândute pe Amazon, site-uri de blogging, precum și site-uri de prezentare pentru antrenori personali sau traineri.

„Acest parteneriat ne oferă șansa de a avea acces la noi nișe de piață. Designul de nivel înalt oferit de Creative-Tim va fi crucial în dezvoltarea de aplicații de succes. AppSeed automatizează procese care înainte durau chiar câteva săptămâni, accelerând astfel timpul de livrare. În plus, se va reduce costul de dezvoltare al aplicațiilor web”, a precizat Adrian Chirilov, cofondator al AppSeed.

Din punct de vedere tehnic, aplicațiile web disponibile au fost generate în două limbaje: PHP și Python și sunt publicate pe GitHub sub licență MIT (codul se poate copia, modifica, revinde). În curând, vor fi livrate și aplicații scrise în Node.js, cel mai actual mediu de lucru back-end de Javascript.

„În ultimele luni, am primit foarte multe cereri, de la clienți actuali și potențiali, în care ni se cerea integrarea produselor noastre de front-end cu diferite limbaje de back-end precum PHP, Python sau Ruby. Până acum strategia noastră de business a fost să ne canalizăm toată energia și resursele către a dezvolta cele mai bune interfețe de front-end, urmând ca apoi, clienții noștri să facă integrarea cu limbajele de back-end pe care ei le foloseau. AppSeed soluționează această nevoie a pieței, reducând la câteva minute procesul de trecere de la un prototip static la o aplicație web 100% funcțională, codată de developeri experimentați”, a precizat Alexandru Păduraru, cofondator al Creative-Tim.

AppSeed este un start-up din Constanța, aflat programul de accelerare Techcelerator. Start-up-îl condus de Adrian Chirilov este finanțat de GapMinder, începând cu aprilie 2018.

Acest produs automatizează procesul de dezvoltare software prin generare de cod sursă în mai multe limbaje de programare și tehnologii actuale. Piețele principale de ultilizare sunt: aplicațiile web pentru clienți de tip small business; pe dezvoltatorii web, în special cei începători, AppSeed îi poate ajuta să livreze mult mai repede și, în același timp, să asimileze într-un ritm accelerat noile tehnologii prin oferirea unui cod sursă deja funcțional și testat; în zona corporate, AppSeed își propune să ajute marile companii să automatizeze cât mai mulți pași din procesul de dezvoltare software.

Creative-Tim este un start-up românesc, ce creează și vinde global licențe pentru interfețe web precum kit-uri UI și panouri de administrare (dashboards). Creat în 2014 și condus de Alexandru Păduraru, start-up-ul a ajuns la peste 430.000 de programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licențe de peste 1 milion de dolari, iar interfețele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenții digitale, corporații precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar si universități de prestigiu ca Stanford, Harvard și MIT.