Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Două multipexuri naționale și 45 regionale și locale rămân nealocate

Două multiplexuri naționale și 45 de multiplexuri regionale și locale au rămas nealocate cu trei săptămâni înainte de termenul pentru switch-off-ul analogic, conform unui anunț ANCOM referitor la încheierea celei de-a treia licitații și a caietului de sarcini publicat pe site-ul instituției, informează Media Expres.
logo_ancom_ro.jpg

La a treia licitație au fost adjudecate doar cinici noi multiplexuri regionale și locale în Suceava, Botoșani, Bacău, Buzău și Piatra Neamț.

Info Total Press SA a câștigat trei multiplexuri – două regionale în Suceava şi Botoşani şi unul local în Bacău, pentru care va achita taxe de licență totale în valoare de 18.200 euro, iar TV Sat 2002 a câștigat un multiplex regional în Buzău, pentru care va achita suma de 8.000 euro.

Multiplexul din Piatra Neamț a fost alocat după o concurență acerbă și 42 de runde primare, care s-au desfășurat în perioada 18 – 26 mai. Câștigătorul multiplexului este Grup Est Security, pentru suma de 41.600 euro (de cinci ori mai mare față de prețul de pornire de 8.000 de euro).

Taxele de licenţă, a căror valoare cumulată se ridică la 67.800 euro, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.

Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul unui județ, în timp ce un multiplex local va acoperi o zonă de alocare echivalentă cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

ANCOM a mai organizat două licitații pentru acordarea de multiplexuri digitale. În luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitație pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.

Nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitații ce s-a finalizat în luna februarie 2015. Companiile câștigătoare au fost: Regal – care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped – care a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom – care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus – care a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro și Digital Video Broadcast – care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii