Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Două echipe din România, într-o competiție organizată de Airbus

airbus.jpg
Constructorul francez de avioane Airbus, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională de profil, a selectat 100 de echipe pentru a doua rundă a concursului Fly Your Ideas din acest an. Concursul se adresează tinerilor care pot pune în practică idei inovative pentru dezvoltarea industriei aviației.

Potrivit reprezentanților companiei, dintre cele 100 de echipe, aproape jumătate sunt din zona Asia- Pacific, 37% din Europa și 8% din zona Americii. “În acest moment, am identificat echipele care au cel mai mare potențial din cele peste 600 înscrise în concurs”, au precizat aceștia. Numărul participanților în concursul realizat în parteneriat cu UNESCO s-a dublat de la ediția anterioară (din 2011).

Cele două echipe românești selecționate pe următoarea etapă sunt « NAVIGATORS »,  reprezentând Universitatea Politechnică din București și « AEROCOAT », reprezentând Universitatea Politehnică din Timișoara.

Află care sunt 10 cele mai sigure companii aeriene din lume

“Fly Your Ideas oferă o oportunitate unică studenților interesați de o industrie care în ziua de azi oferă 56 de milioane de locuri de muncă și susține 35% din comerțul global”, a declarat Charles Champion, vicepreședinte în cadrul Airbus și unul dintre susținătorii programului.

Cele 100 de echipe vor lupta pentru șansa de a fi una dintre cele 5 câștigătoare care vor putea să își prezinte proiectele la Hamburg, pe data de 12 iunie 2013,  în fața unui juriu format din reprezentanți ai Airbus și specialiști din industrie. Ceremonia de premiere va avea loc la Paris, pe 13 iunie, la sediul UNESCO. În joc este un premiu de 30.000 de dolari și șansa de a participa o săptămână în campusul Airbus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii