FacebookTwitterLinkedIn

Cele două proiecte românești câștigătoare sunt “Drill Sergeant Simulator”, aplicație prin care utilizatorul are posibilitatea să antreneze soldații virtuali din subordine prin interacțiune naturală, și “MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mâinii.

Cele două echipe au obținut locul doi și premii în valoare de 10.000 de dolari fiecare.

În total au fost înscrise 7.000 de proiecte, din 37 de țări, iar din Europa, alături de  România au mai câștigat doar echipe din Germania, Marea Britanie și Ucraina.

Echipa Badrobot, una dintre cele două câştigătoare, este formată din Silviu-Tudor Șerban și Andrei Nistor. Ei au creat aplicația interactivă Drill Sergeant Simulator, dezvoltată de la zero pentru Intel RealSense App Challenge și care s-a materializat în forma unui joc imersiv. Aceasta combină mai multe tipuri de input, pe care le proiectează în mediul virtual: gesturile mâinii jucătorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile și emoțiile feței (bucurie, supărare etc).

Acțiunea jocului se desfășoară într-o cazarmă, unde este cantonat avatarul jucătorului, sergentul, care are misiunea de a-și pregăti trupele pentru luptă. În viitorul apropiat, spațiul virtual va cuprinde o întreagă bază militară.

Cea de a doua echipa, Evozon MoodFlux (FOTO) este formată din Claudiu Crețu (37 de ani), Călin Mihălceanu (27 ani), Alex Marinescu (25 ani), David Lapşanschi (23 ani) și Miklós Albert (24 ani). Toți membrii acestei echipe sunt din Cluj și lucrează ca ingineri software, patru dintre ei având background de programator și unul de designer grafic.

Aplicația MoodFlux, creată de cei cinci clujeni, reprezintă următorul pas în evoluția modului în care oamenii interacționează cu muzica lor, fie ea de pe PC sau orice alt dispozitiv. În forma cea mai simplă, MoodFlux, are toate caracteristicile unui player audio, dar se deosebeşte de restul prin felul în care utilizatorul interacționează cu aplicaţia şi prin felul în care işi poate gestiona colecţia de melodii, susţin creatorii aplicaţiei.