Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

A doua corvetă PNS Tabuk construită ȋn România a fost predată Marinei Militare din Pakistan. Cât a plătit Marina Militară pakistaneză pentru aceasta?

Şantierul Naval Damen din Galaţi a livrat marinei militare din Pakistan cea de-a doua corvetă PNS Tabuk.
default

Corveta – tip Damen OPV 1900 –  face parte dintr-o serie de două nave similare, comanda acestora fiind plasată către grupul Damen printr-un acord semnat cu Ministerul pakistanez al Apărării ȋn 2017.

Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle – vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat).

„O asemenea realizare a fost posibilă doar printr-o bună coordonare, o execuţie de calitate, o muncă de echipă excelentă şi o bună colaborare ȋntre toate părţile implicate. Ȋn ciuda provocărilor fără precedent cauzate de pandemie, echipele din Pakistan, România şi Olanda au reuşit, cu perseverenţă, să ȋşi continue munca până la finalizarea cu succes a proiectului”, a declarat directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Flemming Sorensen, care a precizat că, încă din 1986, Damen a fost implicat ȋn numeroase proiecte cu Pakistanul.

Prețul navei, fără includerea costurilor în ceea ce privește armamentul, se ridică în jurul sumei de 30 – 40 milioane de euro, au declarat pentru Forbes România, surse oficiale care au dorit să rămână anonime.

Prima navă, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan ȋn luna februarie a acestui an. Şantierul Naval Damen din Galaţi a construit în ultimii 25 de ani peste 40 de nave din segmentul apărării şi securităţii, printre care ultimele şapte nave militare complexe pentru Marina Militară olandeză precum şi nava de patrulare Ştefan cel Mare, nava amiral a Poliţiei de Frontieră din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii