Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Industrie |
|

Două companii siderurgice din China încep fuziunea pentru a crea al treilea cel mai mare producător mondial de oțel

Producătorii chinezi de oţel Ansteel Group şi Ben Gang au anunţat vineri că au început procesul de fuziune a operaţiunilor lor, într-o tranzacţie care va crea al treilea mare producător global de oţel.
Interior,View,Of,A,Steel,Factory,steel,Industry,In,City,Of

Compania de stat Ansteel va prelua o participaţie de 51% în rivala Ben Gang de la autoritatea regională de gestionare a activelor statului, nefiind implicate sume de bani în tranzacţie, în cadrul procesului de restructurare sprijinit de Guvern, transmite Reuters.

Entitatea rezultată în urma fuziunii, care va păstra numele Ansteel, va avea o capacitate anuală de producţie de 63 de milioane de tone de oţel brut, a informat Xinhua.

Ansteel va depăşi HBIS devenind al doilea mare producător de oţel din China, şi pe locul trei în lume, în urma firmelor China Baowu Group şi ArcelorMittal.

Anul trecut, Ansteel a produs 38,19 milioane de tone de oţel brut, în timp ce Ben Gang a fost responsabil pentru 17,36 milioane de tone. Până în 2025, Ansteel vrea să producă 70 milioane de tone de oţel brut pe an, şi să genereze venituri anuale de 46 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii