Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Energie |
|

Dosarul penal după explozia de la Petromidia a ajuns la Tribunalul Constanța

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a preluat urmărirea penală în cazul exploziei din 2 iulie de la cea mai mare rafinărie din România, Petromidia.
080 dosar 101 Petromidia 1

În dosar sunt investigate cauzele care au stat la baza exploziei din 2 iulie de la cea mai mare rafinărie din România.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a preluat urmărirea penală de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa (care supraveghea cercetările penale efectuate de Poliţia Oraşului Năvodari), în vederea supravegherii urmăririi penale. În cauză a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii prezumtive a infracţiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar până la acest moment nu a fost pusă sub acuzare nicio persoană (fizică sau juridică)”, transmite Ziarul Financiar, ca urmare a unui răspuns semnat de Grigore Iacobici Gill-Julien, prim-procuror, şi Sadîc Zafer, purtător de cuvânt, în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

De asemenea, în data de 15 iulie s-a finalizat acţiunea de verificare la Petromidia pentru respectarea prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că nu au fost respectate prevederile legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase. Din acest motiv, a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 50.000 lei.

Amintim că o explozie urmată de un incendiu s-a produs, vineri, 2 iulie, la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii